dimarts, 9 d’abril del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALZIRA INICIA LA TRAMITACIÓ DE LES 4 PRIMERES INSCRIPCIONS DE VIVENDES EN EL REGISTRE MUNICIPAL DE SOLARS


A hores d’ara ja hi ha 18 expedients iniciats

L’Ajuntament d’Alzira, continuant amb la tramitació del Pla Integral Alzira Social i, una vegada conclosa la primera fase del mateix, ha iniciat ja la tramitació de les 4 primeres inscripcions de vivendes en el Registre Municipal de Solars. D’esta manera dóna inici la segona fase, una vegada finalitzada la mateixa, l’Ajuntament podrà tramitar ‘l’expropiació’ de les vivendes i posterior rehabilitació i posada a disposició dels inquilins.
En esta segona fase se suspén el dret de les entitats bancàries a la realització d’obres a l’haver-se declarat l’incompliment de les seues obligacions legals com a propietaris. En concret es tracta de les vivendes situades en el carrer Cudol, propietat de Bankia i CAM, totes elles en el barri de l’Alquerieta.
Durant esta setmana, es tramitaran altres 4 inscripcions més i així, successivament, a mesura que vaja finalitzant la primera fase de tots els expedients iniciats.
Cal destacar que ja s’ha iniciat l’expedient de 18 vivendes, 4 d’elles ja han conclòs la primera fase. El procediment d’esta primera fase és el següent, es remet la notificació als propietaris de les vivendes, que disposen de quinze dies per a presentar al·legacions i el certificat d’inspecció tècnica. També disposen d’un mes i mig per a condicionar les vivendes fins que tinguen condicions mínimes d’habitabilitat. Si no executen les obres en eixe termini, s’inicia el procediment administratiu que portarà a la inscripció de les vivendes en el Registre Municipal de Solars i Edificis a Rehabilitar, per a poder després procedir a la seua adquisició i rehabilitació, a través de desocupats i la seua adjudicació a futurs usuaris.
Progressivament, es continuaran iniciant la resta d’expedients esperant arribar a les 48 vivendes del barri de l’Alquerieta que estan incloses, en esta primera fase, del Pla Integral Alzira Social.
La previsió és que a final d’any les vivendes estiguen en disposició per a la seua rehabilitació. Recordem que s’està treballant en un Pla d’Ocupació Especial que donarà treball a 40 persones que seran les encarregades de rehabilitar les vivendes. Des de Servicis Socials s’avaluarà qui són les persones adequades per a habitar estes vivendes amb un preu simbòlic de lloguer social.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada