dilluns, 25 de febrer del 2013

XIMO PUIG DEMANARÀ EN EL CONGRÉS LA REVOCACIÓ DE L’INDULT AL KAMIKAZE


El secretari general del PSPV-PSOE demana al PP que siga coherent i recolze la proposta socialista

 El secretari general del PSPV-PSOE i diputat en el Congrés, Ximo Puig, ha anunciat que el PSOE presentarà en el Congrés dels Diputats una proposició no de llei perquè El Govern d’Espanya procedisca a revocar l’indult al kamikaze que va causar una mort quan conduïa en sentit contrari en l’autopista AP-7 en Polinya de Xúquer.
Puig va realitzar estes declaracions el pasat 23 de febrer a Sumacàrcer, en un acte organitzat pel PSPV-PSOE de la província de València. Cal recordar que fa unes setmanes, el líder dels socialistes valencians va preguntar al ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, per “les raons que li han portat a indultar al conductor kamikaze que va acabar amb la vida del jove conductor de 25 anys d’Alzira"; i que Gallardón va justificar per la seua epilèpsia “acreditada”.
Anteriorment, el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va demanar a la Fiscalia que actuara perquè “hi ha massa dades que apunten que hi ha hagut tràfic d’influències”, ja que un fill del ministre de Justícia treballa en el despatx que va defendre a l’indultat, i el seu advocat va ser Esteban Astarloa, germà del diputat del PP, Ignacio Astarloa.
A més, els socialistes valencians han presentat mocions en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a demanar la revocació d’este indult. Igualment, van recolzar una declaració institucional en els mateixos termes de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).
Puig va afegir que el PP en la Comunitat Valenciana, en FVMP i en l’Ajuntament d’Alzira, va votar a favor de la revocació de l’indult, per la qual cosa ha fet una crida a la “coherència” del PP i va votar a favor de la proposta del PSOE en el Congrés en el mateix sentit que ho ha fet el PPCV. Puig ha fet insistència en el fet que el PPCV ha votat en molts municipis que han reprovat l’indult.
Cal recordar que este indult ha provocat la indignació de la societat com ho demostren les més de 45.000 firmes que ha arreplegat la família del conductor d’Alzira difunt en 2003 van ser presentades en el Ministeri de Justícia. També han qüestionat este indult el propi company de Govern de Gallardón, el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder judicial, Gonzalo Moliner.

Igualment, han sigut destacades entitats i associacions les que han demanat la revocació d’este indult, el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, l’Associació Stop Accidents, l’Associació d’Epilèpsia de la Comunitat Valenciana (ANT) i l’Associació Madrilenya d’Epilèpsia (AME), entre altres.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada