dimarts, 12 de febrer del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALZIRA I ECOVIDRIO PROMOUEN EL RECICLATGE DE VIDRE EN EL SECTOR HOSTALER


 L’Ajuntament d’Alzira i Ecovidrio, associació sense ànim de lucre que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre depositats en els contenidors de tota Espanya, col·laboren en una campanya per a facilitar l’arreplega i reciclatge dels residus d’envasos de vidre en locals hostalers de la localitat. La regidora de Servicis Públics, Lola Ortega, i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fonts, han sigut els encarregats de presentar esta campanya.
La iniciativa començarà esta mateixa setmana, amb una primera fase a través d’un treball de camp pel qual es realitzaran enquestes a 200 establiments de la localitat. Estes enquestes tenen com a objectiu informar de la campanya, i detectar les necessitats dels hostalers a fi de facilitar-los el reciclatge dels envasos vidre.
D’esta manera, els locals participants en la campanya que prèviament ho sol·liciten, disposaran d’un contenidor amb rodes per a facilitar-los el transport i abocament del residu de vidre al contenidor.
A més, s’instal·laran contenidors VACRI, adequats amb una boca ampla, i un sistema d’elevació hidràulica per a facilitar el buidatge del contenidor amb els residus d’envasos de vidre fruit de l’activitat hostalera.
El sector HORECA és fonamental per a incrementar els quilograms d’envasos de vidre depositats en els contenidors espanyols, ja que consumix el 48% dels envasos de vidre. Per esta raó, és important informar els hostalers de la importància de realitzar una correcta separació dels envasos de vidre en origen.
Els contenidors de vidre situats en els carrers, servixen per a arreplegar únicament els envasos de vidre: botelles i pots de vidre que es consumixen en el sector i en les llars. Hi ha altres materials, com poden ser la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que al tindre una composició diferent de la del vidre dels envasos, han de ser depositats en els punts nets dels pobles i ciutats.

Dades de reciclatge de vidre a Alzira

Esta campanya també servirà per a continuar elevant i millorant els quilograms de residus d’envasos de vidre depositats en els contenidors d’Alzira. Segons les últimes dades relatives a 2012, els ciutadans de la localitat van reciclar un total de 556.280 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 12,4 quilograms de vidre. Alzira se situa amb una mitjana de 368 habitants per contenidor.
Recordem que el 100% del vidre depositat en els contenidors es recicla i és usat per a fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada