dimarts, 26 de febrer del 2013

LA BANDA SIMFÒNICA D’ALGEMESÍ OFERIRÀ AQUEST DISSABTE UN CONCERT EN EL TEATRE MUNICIPAL


La Banda Simfònica d’Algemesí realitzarà un passeig per la música i melodies de composicions espanyoles

El concert oferirà interpretacions musicals que estaran acompanyades per la dansa i balls de les alumnes del Conservatori Joan Baptista Cabanilles

Algemesí celebrarà dissabte que ve 2 de març, a les 22.30 hores al Teatre Municipal un concert oferit per la Banda Simfònica d’Algemesí en el qual realitzaran un passeig per la música i melodies de composicions de música espanyola.
Alberto Ferrer Martínez, director de la Banda, ha seleccionat un variat repertori per al delit dels assistents en què s’oferiran interpretacions musicals com la coneguda “Sospirs d’Espanya”, el pasdoble que obrirà el concert. Aquest pasdoble del mestre Antonio Álvarez Alonso, amb un cert caràcter de tristesa i escrit en to menor, va ser estrenat el dia del Corpus Chirsti de 1902 per la banda del 3r Regiment d’Infanteria de Marina, actualment Terç de Llevant i dirigida per Ramón Roig i Torne.
Posteriorment, l’escenari s’omplirà de color amb la participació de Marian Escrivà Alborch, professora de dansa espanyola del Centre Professional de Música i Dansa Joan Bta. Cabanilles d’Algemesí, qui amb el seu ball acompanyarà a la banda, amb la interpretació de “Fantasia Espanyola”, per a trompeta i banda “Mar i Bel” de Ferrer Ferrán. La composició oferix un bon combinat de ritmes típics d’Espanya i descriu l’alegria i il·lusió de la seua gent.
Gran Fantasia Espanyola per a piano i banda”, del compositor Ricardo Villa, tancarà la primera part del concert.
La segona part del concert començarà amb el poema simfònic “Xúquer”, de l’alcireny José Grau Benedito. Esta composició inspirada en les fortes inundacions de la Comunitat Valenciana del 20 d’octubre de 1982 ha sigut seleccionada per a este concert al ser Premi de Composició “Mestre Villa” de Madrid per unanimitat del jurat en 2006.
Mauric Ravel i el seu “Bolero” serà el colofó de la vetlada musical. Acompanyaran la interpretació de la banda el ball de les alumnes de dansa clàssica del Centre Professional de Música i Dansa “Joan Bta. Cabanilles” d’Algemesí i són les alumnes Mei Escribano, Belém Llavador, Berta Juan, Arabel.la López i Laia Vendrell.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada