dilluns, 25 de febrer del 2013

K-ALIDOSCOPI OBRI LES PORTES DE LA SEUA III EXPOSICIÓ COL·LECTIVA MULTIDISCIPLINÀRIA ITINERANT



L’exposició romandrà oberta en Cullera fins al pròxim 3 de març en horari de 11.00 a 14.00 de matí i de 18.00 a 21.00 a les vesprades.


Durant els tres dies que du oberta més de 350 persones han visitat la mostra artística






El desig és l’ànsia de satisfer una necessitat o una petició interior per aconseguir alguna cosa. Amb aqesta frase que acompanya el catàleg de l’exposició, l’Associació Cultural de Cullera, k-lidoscopi ha aconseguit reunir en aquesta convocatòria a 28 artistes de la Ribera.


La mostra itinerant que es va inaugurar divendres passat a Cullera, passarà per les poblacions de Cullera, Almussafes, Corbera, Tavernes de la Valldigna i finalment Sueca on finalitzarà el seu recorregut el 30 de juny.
Un total de 28 artistes en disciplines tan diverses com l'escultura, pintura, fotografia, ceràmica, dansa i videocreació han tingut l’oportunitat de mostrar els seus treballs davall un títol comú que en aquesta III mostra ha sigut El Desig.
La vídeocreadora Mexicana, Adriana Chavez va ser l’encarregada d’obrir l’acte amb una lectura dels seus poemes sobre el desig a més de mostrar una de les seues vídeocreacions que formen part de la seua proposta en l’exposició.

Més de 150 assistents van poder gaudir, en l’acte d’inauguració, d’una performance de dansa a càrrec dels ballarins Isa Marsal i Jonathan Cantos que van mostrar el seu treball coreogràfic entre el públic assistent a la sala multiusos del Mercat Municipal de Cullera.
L’escultura va estar representada per peces realitzades en ferro, alumini i acer, realitzades per l’escultor autodidacta Jesús Martín Lorente, pel grup artístic de Tavernes de Teressa Cunyat i Isabel Navarro que van realitzar una proposta sobre nous llenguatges d’expressió contemporània a través de la ceràmica amb una tècnica basada en la ceràmica tradicional valenciana del segle XIII a la qual incorporen la iconografia quotidiana i dels mass media.
L'exposició ha comptat també amb l’obra escultòrica de Xaro Bonilla que es caracteritza per la fusió de materials com el coure, ferro, bronze, fusta i plom amb els quals realitza les seues propostes escultoriques.
L’apartat d’escultura i ceràmica va estar completat també per peces de les artistes de Cullera Isabel Olivert i Rosa Vallcanera i de la Suecana Verónica Espanya.
La fotografia està representada en aquesta III mostra multidisciplinària per artistes i col·lectius com Pi Borja i Manel Chico que formen equip artisticovisual, a més del Taller de Fotografia Digital i Photoshop de Jordi Piris amb una proposta col·lectiva de 9 obres realitzades durant el taller, amb El Desig com a fil conductor i que mostra els treballs de Jordi Piris, Ana llopis, Anna llinares i Andrea Fernández. Les propostes de David Sempere o les d’un apassionat de la fotografia, Juan Ramón Aragó que a més ha actuat com a coordinador d’exposició també han format part de la representació fotogràfica de la mostra.
 La col·lecció més nombrosa de l’exposició està representada per la pintura. Un ampli grup d’artistes procedents d’escoles de ceràmica, pintura o UPV va convertir la sala multiusos en un espai eclèctic en què es van combinar obres de professionals i apassionats de la pintura.
L’obra de Carmen Signes, com ella mateixa explica, tractava d’interpretar el desig com un sentiment fet metàfora.
Per a l’artista de Sueca Rosa Serra, Viure, pintar i escriure són una mateixa cosa. Rosa explica que la pintura  és  una manera de comunicar emocions.
La pintura ha estat representada a més per un ampli col·lectiu de la comarca entre els que es troben obres d’Almudena Olivert, Aurora Ortíz, Blanca Monzonís, Isabel Olivert, Joan Bohigues, Lupe, Meceni, Mery Cortell, Nuria Corral, Verónica Espanya, Amparo Castellote, Elisa Cantó i Ricard Colomar

És tracta d’una aposta per la cultura que aquesta associació de Cullera desenvolupa des de fa dos anys i que ara intenta donar a conéixer a altres poblacions de la Comarca de la Ribera.

Més informació en la galeria de fotos d’Informació de la Ribera: Galeria

































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada