dissabte, 23 de febrer del 2013

ERNESTO VALVERDE: “EL FUTBOL TÉ UN VERÍ QUE SET FICA DINS I NO ET DEIXA”



 La sala de conferències de la Casa de la Cultura de l’Alcúdia va acollir el passat dijous la segona de les conferències per a commemorar el XXX Aniversari del Cotif, el torneig internacional sub-20 que tots els estius se celebra en la ciutat esportiva dels Arcs. L’entrenador del València CF, Ernesto Valverde, va ser el protagonista d’un acte multitudinari que va omplir fins a la bandera el recinte. No cabia ni un agulla de cap. El tècnic, nascut a Càceres, va repassar la seua trajectòria professional, tant com jugador com després al capdavant de les banquetes en equips com el Vila-real, Athletic, Olimpiakos o València i va contestar desenes de preguntes d’un públic entregat que li va mostrar el seu afecte i la intenció majoritària de l’afició valencianista, que clama per la renovació.

Valverde va firmar en el llibre d’honor del torneig i va rebre la insígnia d’or del Cotif. L’acteva començar amb les presentacions del regidor d’Esports local, Lluís Ros, i del president del Cotif, Eliseu Gómez, el qual va anunciar que el seleccionador nacional, Vicente del Boque, participarà també enguany en el cicle de conferències. A continuació, Valverde va repassar la seua trajectòria, exposant que, davall la seua consideració, el futbol base espanyol és el millor del món i el secret últim de l’èxit del combinat nacional.
A preguntes dels aficionats (molts d’ells xiquets) va comentar que preferix oferir llibertat als entrenadors de la casa “perquè són ells millor que jo els que coneixen els jugadors amb què compten”. També va parlar dels futbolistes jóvens amb què compta en la plantilla, cas de Bernat. L’afició pensa que perquè funcionen els jugadors de la pedrera has de posar-los però jo sempre pose als millors perquè l’important és guanyar. La carrera de cada futbolista és seua i són ells els que tenen que treballar per a ser els millors. Jo vaig fer debutar a Iraola o Llorente però el mèrit del seu èxit és només d’ells”, va exposar Valverde.
El tècnic va explicar que no té decidit si renovarà pel València CF i que els xiulets no li lleven el son, en referència a la xiulada que Mestalla li va dedicar per la substitució de Bernat en l’últim partit després de l’expulsió de Tino Costa. I és que Ernesto Valverde, com també va demostrar en l’Alcúdia, és un home de futbol acostumat a les dinàmiques de l’afició. Un home que va confessar sentir-se atret per l’esport rei: “El futbol té un verí que se’t fica dins i no et deixa”. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada