dijous, 7 de febrer del 2013

EL PSOE D’ALZIRA I LA UGT REALITZEN UNA XARRADA INFORMATIVA PERQUÈ ELS PENSIONISTES RECÓRREGUEN LA NO REVALORACIÓ DE LES PENSIONS


 La Diputada socialista Cristina Moreno, ha explicat en una reunió amb pensionistes alzirenys que El Govern ha decidit no revalorar les pensions perquè estima que vulnera clarament la llei a l’aplicar la mesura de forma retroactiva.
Moreno ha recordat que José Luis Rodríguez Zapatero va anunciar la congelació de les pensions al maig del 2010 per a l’any següent, sense mentir a la ciutadania i assumint el cost polític de fer-ho. Per contra, pràcticament tots els membres del Govern de Rajoy han participat en esta estratègia orquestrada per a mantindre la mentida.
Aguilar ha informat que el decret és una norma il·legal i inconstitucional perquè comporta l’aplicació retroactiva de les lleis, que està prohibida per la Constitució. A més el decret, inclou a més altres elements clarament perillosos per a la sostenibilitat del sistema de pensions, ja que canvia les regles del fons de reserva de la Seguretat Social.
El secretari general de la UGT, Pepe Esteve, ha explicat que el sindicat està realitzant a través de la Unió de Pensionistes una campanya de suport perquè els pensionistes reclamen la revaloració total de les seues pensions.
Esteve ha manifestat que esta mesura suposa una destralada directa contra els pensionistes del nostre país, el Pacte de Toledo i el nostre Sistema de Seguretat Social. La UGT s’oposa frontalment a este nou atac del Govern als drets dels ciutadans, i més concretament al Sistema de Seguretat Social.
Pepe Esteve i Isabel Aguilar, en la seua qualitat de secretaris generals de la UGT i del PSOE a Alzira, van explicar que han iniciant una campanya per a promoure i canalitzar la interposició de reclamacions individuals dels pensionistes davant de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, sol·licitant l’abonament de la paga que compensa la desviació patida l’any 2012 per l’increment dels preus (1,9%).
Els responsables polítics i sindicals han manifestat que tenen el convenciment que el dret a la percepció d’esta paga que compensa la desviació del IPC és un dret que els pensionistes han consolidat durant l’any 2012, i que estos poden exigir el seu dret a cobrar o percebre esta paga compensatòria i que es revalore la seua pensió l’any 2013 d’acord amb allò que s’ha estipulat en l’article 48 de la Llei General de la Seguretat Social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada