dimarts, 26 de febrer del 2013

ALGEMESÍ RECORDA A VICENT ANDRÉS ESTELLES EN EL XX ANIVERSARI DE LA SEUA DEFUNCIÓ


  Algemesí ha inaugurat al Museu Valencià de la Festa l’exposició Vicent Andrés Estellés, cronista de rècords i esperances. L’exposició realitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua commemora l’Any Estellés i mostra les seues distintes facetes des del punt de vista familiar i literari, a més d’oferir la seua extensa producció poètica.
L’exposició Vicent Andrés Estellés, cronista de rècords i esperances pretén exalçar la figura de l’escriptor, explicar la seua influència en la societat valenciana i presentar la producció musical i teatral que té com a referència la poesia d’Estellés; per tot açò, i atés que el pròxim 27 de març es compliran vint anys de la seua mort, Algemesí acollirà durant uns dies esta mostra escrita i visual d’un dels més destacats poetes i literaris valencians de la nostra història” explica, l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont.
La mostra realitza un repàs fotogràfic per la vida del poeta, des de la seua infància fins a la seua mort i reflectix les instantànies de l’Estellés més jove, per a donar pas a altres en què es pot observar el seu creixement com a valencià i com a poeta. Recitals i homenatges, així com actes de compromís polític al costat de Joan Fuster i altres figures de la transició i inclús imatges del seu multitudinari adéu a Burjassot, estan exposades en el Museu Valencià de la Festa d’Algemesí des de hui, dimarts 26 de febrer al 3 de març de 2013.
Gabriel Palop, regidor de Cultura i Turisme, ha destacat que la mostra sobre l’autor de "La clau que obri tots els panys", "Llibre de meravelles" o "Recomane tenebres", ens acostarà una vegada més a la prolífica producció literària d’Estellés, considerat per molts com el millor poeta valencià des d’Ausiàs March i una de les grans veus de la poesia europea de la segona mitat del segle XX”, explica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada