dilluns, 28 de gener de 2013

L’ALCÚDIA FINALIZTA LES CELEBRACIONS DE SANT ANTONI AMB LA "GLOBOTÀ" I LA BENEDICCIÓ DELS ANIMALS


Diumenge 27, a partir de les 11.30 del matí, una cercavila de carruatges i cavalleries eixia des del monument a la Sènia per a recórrer l'Avinguda Antoni Almela, d’anada i de tornada. A les 12.30 començava la globotà i després la benedicció dels animals.L’oratge va acompanyar i centenars d’alcudians i alcudianes van eixir al carrer per celebrar els darrers actes en honor a Sant Antoni Abat. A les 11.30, la cercavila organitzada pels Festers de Sant Antoni, amb la presència també de molts carreters i genets dels pobles veïns, animava la gent a eixir al carrer i recordava l’acte central del matí, la benedicció dels animals que començava passada la una de la vesprada a la porta de l’ermita de sant Antoni, a la plaça de l’Ajuntament. També en aquest acte les primeres a desfilar van ser les cavalleries, amb quadres procedents de moltes localitats de la Ribera acompanyant les de l’Alcúdia i Montortal.
A la porta de l’ermita, el rector de l’Alcúdia, Francisco Tomàs, beneïa els animals, mentre l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, i el regidor de Cultura, Josep Lluís Millo, lliuraven el pa beneït. En acabar la desfilada de cavalleries, els alcudians aplaudiren el pas del carro que portava la imatge de Sant Antoni del Porquet. I darrere del Sant, centenars de mascotes de tot tipus desfilaren per la porta de l’Ermita amb les seues millors gales per tal de complir amb la tradició de rebre la benedicció.
Entre la cercavila i la benedicció, a les 12.30 del migdia i a la plaça del País Valencià, va tindre lloc una espectacular "globotà" organitzada per cinqué any consecutiu per la colla dels Dimonis Enroscats de l’Alcúdia. De bon matí els Dimonis acudiren a la plaça i en quatre hores l’ompliren amb 6.000 bufes roges. Un atronador coet anunciava l’inici i la feina que havia costat 4 hores de muntar, es va consumir en minut i mig, fent les delícies dels més menuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada