dissabte, 26 de gener de 2013

L'AJUNTAMENT D'ALMUSSAFES SOL·LICITA A LA CONSELLERIA QUE NO PRORROGUE L'ACTUAL CONCESSIÓ DE TRANSPORT DE VIATGERS AMB AUTOBUSOS BUÑOL S.L.


El consistori ha traslladat a la Conselleria l'escrit de peticions on ha adjuntat les més de 1.200 firmes de queixa dels viatgers.

Entre les principals demandes, se sol·licita a la Conselleria- competent en matèria de transport interurbà- que efectue una nova licitació ajustada a la realitat socioeconòmica i al flux de viatgers de la localitat

El passat dia 8 de gener, l'alcalde d'Almussafes va remetre un escrit a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, en què adjunten les més de 1.200 rúbriques, presentades per Registre d'entrada de l'Ajuntament per part dels usuaris del servei regular de transport per carretera, línia València-Benifaió, en les quals se sol·licita la millora del servei. Així mateix, la petició va acompanyada de les demandes i necessitats formulades pels mateixos veïns afectats, en la reunió mantinguda amb el president de la corporació el passat 13 de novembre del 2012 en la Casa Consistorial, així com del Pla de Mobilitat del polígon Rei Joan Carles I
En l'argumentació se sol·licita a l'actual concessionari de la línia de transport que restablisca el servei en els termes proposats pels usuaris, a més de demanar a la Conselleria que no prorrogue l'actual concessió a Buñol, prevista per a març del 2013, i que realitze una nova licitació ajustada a la realitat local.
El president de la corporació municipal, Albert Girona, acompanyat per edils de l'equip de govern, es va encarregar personalment de reunir signatures en clara protesta a l'eliminació de tres viatges amb eixida des de la capital valenciana i d'altres dos des d'Almussafes per part d'Autobusos Buñol, S.L, durant el cap de setmana del 24 i 25 de novembre. La campanya d'arreplega de firmes, impulsada pel mateix ajuntament, es va desenvolupar durant tota la següent setmana, en tres parades d'autobús de la població i també en els edificis públics..
Els més de 1.200 veïns i veïnes que van rubricar la petició formal elaborada des de l'alcaldia, han traslladat la seua queixa comuna respecte al funcionament del servici de transport interurbà per carretera que presta Autobusos Buñol directament a la Sra. Consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Així mateix, i exercint el seu dret de participació, han recolzat que el consistori d'Almussafes actue en nom i representació de tots els firmants en l'expedient obert davant de la Conselleria de Transports.

Les demandes ciutadanes

Respecte a l'actual concessió, la proposta formal incidix en el fet que es reconduïsca el servei d'acord amb les conclusions elaborades conjuntament pels usuaris i l'ajuntament en la reunió mantinguda el dia 13 de novembre del passat any.
Respecte a la gestió indirecta del servei per la Conselleria se sol·licita que no es convalide i, en conseqüència, no es prorrogue l'actual concessió a Autobusos Buñol, esgotant les possibilitats del Decret 24 /2010,de 29 de gener del Consell.
Així mateix, s'incidix en el fet que s'efectue un estudi real de les necessitats dels veïns d'Almussafes i usuaris de la línia i que, d'acord amb això, es realitze una nova convocatòria de licitació ajustada a la realitat socioeconòmica i d'acord amb l'àrea d'influència definida pel flux de viatgers i les necessitats reals de la localitat.
Les demandes també passen perquè el servei de transport oferisca major transparència al ciutadà en compliment amb allò que establix la normativa vigent, que obliga a les administracions públiques a facilitar l'accés dels ciutadans als servicis públics a través de les noves tecnologies.
En l'escrit es demana, així mateix, que la Conselleria requerisca a l'empresa Buñol, o bé es facilite directament a l'Ajuntament, en qualitat de representant dels veïns usuaris del servici, informació sobre el control efectuat per l'Agència Valenciana de Transport (AVT) en el seu moment, o per l'administració autonòmica, en l'actualitat, en relació amb els transports públics de viatgers per carretera de la línia València-Almussafes-Benifaió, així com la informació facilitada pel concessionari respecte a dades concretes, referits separadament a cada un dels tràfics que integren la concessió.
“A caussa de la importància d'Almussafes com un dels municipis amb major desenvolupament industrial de la Comunitat no podem deixar de costat el Pla de Mobilitat elaborat pels propis empresaris del polígon industrial Rei Joan Carles I”, argumenta la màxima autoritat municipal, qui confia que la mesura de pressió done els seus fruits i finalment la petició exigida redunde en benefici dels veïns d'Almussafes, encara que de moment encara no hi ha resposta de l'administració autonòmica.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada