dissabte, 26 de gener del 2013

L'AJUNTAMENT D'ALMUSSAFES APOSTA PER UNA LONGEVITAT ACTIVA DELS MAJORS DE LA LOCALITAT


La Regidoria d'Esports del consistori d'Almussafes ha représ la temporada esportiva després de les vacacions nadalenques, amb  la primera edició d'un seminari de potenciació de l'activitat física per a adults i persones majors. Un total de 25 veïns i veïnes de la localitat - la majoria d'ells jubilats - han participat en l'activitat, que s'ha impartit esta mateixa setmana al pavelló poliesportiu municipal.
Entre moltes altres propostes, l'agenda esportiva anual de l'Ajuntament d'Almussafes incorpora, des de fa uns anys, seminaris centrats en l'activitat física específics per a diferents col·lectius. “Almussafes, amb l'esport i la qualitat de vida és el lema que sustenta el nostre departament des de fa anys i davall eixa premissa programem una ambiciosa i àmplia agenda d'activitats, totalment adaptada a les particularitats del nostre poble i a les demandes concretes dels nostres veïns”, argumenta el regidor d'Esports, Carles Grancha.
Així, amb l'arribada del nou any, l'impuls a l'activitat físic esportiva s'ha centrat en les persones majors, amb l'objectiu d'iniciar un camí per a aconseguir una longevitat activa i saludable. De fet, dilluns passat dia 21, un grup de veïns i veïnes majors de 65 anys, van inaugurar un seminari teòric i pràctic, basat en el paper crucial que juga l'esport enfront de problemàtiques com el sedentarisme, l'obesitat i l'ociositat i malalties com la hipertensió, l'asma i el colesterol.
Durant les quatre hores de duració del programa, els participants van entendre que la millora de les seues relacions socials, desenrotllament personal, salut i capacitats motrius bàsiques també són conseqüència de l'exercici continuat i responsable de la pràctica esportiva. Les intensitats i activitats recomanades per a determinades edats, la importància de caminar diàriament, la gimnàstica que es pot treballar en la pròpia llar o l'adaptació de l'activitat al treball a casa amb materials propis han sigut alguns dels continguts del seminari, que es va clausurar dimecres passat dia 23.
L'ajuntament oferirà un nou seminari en el mes de maig, encara que els majors inscrits ja han demanat que esta activitat entre a formar part del programa anual esportiu com un taller continuat, un suggeriment que el departament d'Esports està valorant per a la pròxima temporada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada