dijous, 31 de gener del 2013

ALGEMESÍ CELEBRA EL DIA DE L’ARBRE I AIGUAMOLLS AMB TALLERS I EXPOSICIONS EN QUÈ PARTICIPEN MÉS DE 1.000 ALUMNES



 El Museu Valencià de la Festa i el bosc de Ribera de la Xopera d’Algemesí són les seus de les activitats que s’han dut a terme amb motiu del Dia de l’Arbre i dels Aiguamolls en el municipi.
Des de la regidoria de Medi Ambient, s’han preparat tallers de coneixement de plantes forestals dirigits a tots els alumnes de la ciutat, on podran conéixer els diferents tipus d’espècies dedicades habitualment a la reforestació de les muntanyes i com realitzar una plantació.
Enguany s’ha volgut donar protagonisme a aquest tipus de plantes, a causa de la gravetat dels incendis forestals que van assolar gran part de la Comunitat Valenciana durant l’estiu passat, i d’aquesta manera, prendre major consciència del valor del nostre territori i de la seua regeneració. A més, també podran visitar la mostra Marjal, més que un paisatge agrari, una exposició fotogràfica realitzada per l’associació Fotoaficcionats d’Algemesí que arreplega 46 instantànies de paisatges, arquitectura, fauna i activitat humana relacionada amb l’aiguamoll valencià més característic i conegut.
Amb aquestes imatges, els autors presenten cels i paisatges magnífics, exemples de la fauna que encara subsistix a Algemesí i també escenes d’una manera de viure, la dels hòmens del camp. Part del terme municipal d’Algemesí està inclòs en el Parc Natural de l’Albufera, en la marjal del qual està situada la Llacuna del Samaruc i, per tant, part important dels aiguamolls valencians.
Però a més, els escolars també podran trasplantar i emportar-se una mostra d’espècies forestals com el pi blanc, l’alzina, el roure valencià o el fleix en els tallers a desenvolupar en el Museu Valencià de la Festa i en el propi bosc de Ribera de La Xopera. Durant els tres dies d’activitats, 30 i 31 de gener i 1 de febrer, els alumnes i professors també han pogut  realitzar visites guiades pel bosc i així conéixer de primera mà l’orografia, la flora i fauna d’este singular enclavament encara prou desconegut en el municipi i la comarca.
En total, més de 1.000 alumnes de 12 centres escolars d’Infantil, Primària, Secundària, Educació Especial i PQPI, participen activament en les activitats organitzades per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Algemesí, en col·laboració amb l’Escola Taller, per a commemorar el Dia de l’Arbre i el Dia dels Aiguamolls.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada