dimecres, 19 de desembre de 2012

MÉS ALGEMESÍ PUBLICA EL QUE COBRA DE L´AJUNTAMENT


Més Algemesí ha decidit predicar amb l'exemple i aprofundir, en la política municipal de transparència. Des de dimarts aquest partit algemesinenc té publicades i detallades en la seua pàgina web les dades corresponents a l’assignació econòmica municipal al seu partit i les indemnitzacions cobrades pels seus dos regidors en l’ajuntament. La pàgina detalla de manera documentada la quantitat indemnitzada per cadascuna de les reunions, la declaració de béns dels regidors i, també, l’aportació econòmica voluntària que fan al partit.
Així sabem que Josep Bermúdez, portaveu d’aquesta formació, rep mensualment 255€ per assistir al plenari i tres comissions informatives, dels quals destina un 10% a sostindre el seu partit. Ha renunciat a ingressar els 75€ corresponent a la Junta de Portaveus per tindre aquesta una durada de quinze minuts i no estar justificada èticament el seu cobrament. Al principi de la legislatura, també va renunciar al mòbil i la línia telefònica que l’ajuntament facilita a tots els regidors. Per la seua banda, Lorena Calatayud rep també mensualment 255€ per assistir al plenari i tres comissions informatives i igualment destinaun 10% a Més Algemesí.
La informació que ofereix Més Algemesí detalla també què li costen als contribuents els polítics i assessors. Es tracta de parlar amb normalitat d’un tema que està essent debatut i ho serà pròximament més. Més Algemesí vol proporcionar al contribuent una informació que té dret a saber de manera clara, ja que és ell el que paga. Així, al web es poden consultar els sous dels polítics alliberats i dels càrrecs de confiança de l’Ajuntament d’Algemesí. A més a més, es fa una aproximació detallada de les indemnitzacions de la resta de regidors algemesinencs i es llista quines són les reunions per les quals es reben indemnitzacions.
Per que fa als partits algemesinencs presents a l’ajuntament, s’informa també, en funció del nombre de regidors en el seu grup municipal, de quina assignació mensual reben, i que va dels 1300€ del Partido Popular als 400€ de Més Algemesí i EU, passant pels 600€ del PSPV-PSOE (en xifres de 2011; posteriorment s’incrementa amb l’IPC)
La decisió de Més Algemesí forma part de les seues iniciatives en favor d’una política municipal més transparent i no pretén altra cosa que aconseguir que Algemesí arribe i supere els nivells mitjans dels índexs de transparència europeus.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, “una vegada més hem d’omplir el gran buit en aquest aspecte que deixa la gestió de l’actual equip de govern que és a qui correspondria informar de l’ús dels diners públics”.
La publicació promet actualitzar-se periòdicament en el futur per reflectir els canvis que amb el pas del temps i de les decisions de la legislatura esdevinguen i, per tant, poder ser consultada en qualsevol moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada