dimecres, 5 de desembre del 2012

CREU ROJA DISTRIBUÏX ALIMENTS A 8.600 PERSONES NECESSITADES DE LA RIBERA


Voluntaris de les assemblees d’Algemesí, Alzira, L’Alcudia repartixen entre els mesos de novembre i desembre més de 75.000 quilos d’aliments.


Des de mitjans de novembre voluntaris i voluntàries de les assemblees locals de Creu Roja a Algemesí, Alzira i L’Alcúdia distribuïxen 77.470,8 quilos d’aliments entre persones necessitades de la comarca de la Ribera. En total, es beneficiaran d’aquesta operació un total de 8.601 persones.
El repartiment constituïx la segona fase del Pla d’Ajuda Alimentària 2012, campanya dependent del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), enquadrat en les mesures de regulació del mercat de productes agroalimentaris de la Política Agrícola Comuna (PAC). L’objectiu d’aquest Pla és, per un costat posar a disposició de les persones necessitades, de forma gratuïta, aliments bàsics de qualitat i, d’un altre, els excedents de certs productes agraris en poder dels organismes públics d’intervenció de la Unió Europea.
Gràcies al citat Pla d’Aliments, Creu Roja Espanyola ha distribuït en les últimes setmanes, a través de 63 Assemblees Locals de la Institució humanitària, així com altres associacions i entitats adscrites al Pla d’Aliments (un total de 248 a la Comunitat Valenciana) prop de 1.500 tones d’aliments entre les persones més desfavorides, que beneficien a un total de 97.153 persones a la Comunitat Valenciana, un 4,2% més que les que es van beneficiar en el primer repartiment del Pla 2012.
Les poblacions de la comarca de la Ribera que s’han vist beneficiades han sigut, L’Alcúdia, Alberic, Alginet, Catadau, Benimodo, Algemesí, Almussafes, Sollana, Sueca, Alzira, Benimuslem, Carcaixent, Cullera, Laurí, Manuel, La Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet i Senyera. Un total de 8.601 persones han rebut aliments durant el 2012 en les 20 localitats esmentades.

Novetats del Pla d’Aliments 2012

Com a novetat, aquest repartiment inclou oli d’oliva, llegums, fruita envasada i productes amb proteïnes. Es tracta de productes que responen a una dieta variada i de qualitat, i que vénen a pal·liar algunes de les carències detectades per l’Informe de Vulnerabilitat Social de Creu Roja Espanyola: El 26,3% de les persones ateses per la Institució, no pot menjar aliments amb proteïnes almenys tres vegades a la setmana.
Les prop de 1.500 tones d’aliments inclouen arròs, pasta, llentilles, cigrons, fesols, oli d’oliva, tomaca fregida, galletes, conserves de tonyina, fruita en conserva sense sucre afegit, llet sencera UHT, sucs, i bajoquetes en conserva. Per a la població infantil, es contemplen cereals, llet de continuació, i per primera vegada i en este repartiment, potets. L’ajuda d’aliments que es distribuirà en les pròximes setmanes es dirigix a individus o grups familiars especialment vulnerables, com són grups familiars amb menors i o/persones majors a càrrec seu, famílies monoparentals, persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, persones incapacitades per al treball o afectades per toxicomania o Sida, menors en situació de desemparament, dones maltractades, minories ètniques, immigrants, refugiats, asilats exreclusos, transeünts, i persones majors perceptores de les pensions més baixes.
La distribució d’aliments és una de les accions més importants de la Crida d’Ajuda llançat per Creu Roja Espanyola ('Ara + que mai') a fi d’incrementar el seu suport a les persones afectades per la crisi al nostre país i atendre a 300.000 persones més en situació d’extrema vulnerabilitat, a més dels dos milions de persones a qui assistix anualment.
Els col·lectius a què es dirigix la crida són les famílies amb tots els seus membres en desocupació; xiquets que viuen en llars pobres; persones majors amb responsabilitats familiars sobrevingudes per la precarització familiar; persones parades de llarga duració; persones sense llar; i jóvens en desocupació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada