dijous, 4 d’octubre del 2012

L’ALCALDE D’ALGEMESÍ OCULTA INFORMACIÓ A MÉS ALGEMESÍ


El passat dia 24 de setembre el portaveu de MÉS ALGEMESÍ preguntà sobre diferents aspectes de la gestió i repartiment de les entrades que la Comissió Taurina dóna a l’Ajuntament d’Algemesí.
Segons explica el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, a la pregunta formulada sobre quantes entrades tenia l’Ajuntament, per a quines sessions i sobre si eren comprades i o regalades, únicament es contestà que la Comissió Taurina havia donat a l’Ajuntament “les que havia considerat oportunes” sense indicar quantes.
Josep Bermúdez
Segons Bermúdez, es preguntava pel nombre d’entrades que disposava l’Ajuntament. “L’Alcalde es nega a donar-nos informació de quantes entrades tenia l’Ajuntament, informació que hauria de ser pública”.
El portaveu de Més Algemesí explica que les entrades  es donen a l’Ajuntament com a institució, no a disposició de la persona que ostenta el màxim càrrec. “Com qualsevol donació o obsequi, la seua gestió ha d’estar presidida pel principi de publicitat i transparència, ja que aquestes entrades passen a ser patrimoni municipal, i per tant de tots”.
Segons el protaveu de Més Algemesí, "no és aquesta l’única informació que se’ns oculta. En la resposta de l’alcaldia, no se’ns indica tampoc quin és el valor econòmic.
Des d’Alcaldia s’ha gestionat una donació a l’Ajuntament que per l’elevat volum d’entrades que sospitem enguany hem vist circulant, és molt elevat, i que com a tal ha d’estar sotmès a un cert control".
Segons Bermúdez, Més Agemesí no fa ús de les entrades per considerar que els polítics no han de tenir cap tipus de privilegi. Però, en aquest cas l’existència de les entrades i el criteri de repartiment no s’han comunicat. “En cap moment a nosaltres se’ns ha comunicat l’existència d'aquestes entrades ni de manera oficial ni oficiosa. Des de l’equip de govern se’ns ha ocultat durant dos anys seguits la seua existència. Igualment s’indica que han estat els partits polítics i associacions les que han segut beneficiàries, però no es detalla quines ni quantes.
Segons explica Josep Bermúdez, un sistema d’ocultismecom aquest es presta, com pot haver passat, a posar aquestes entrades a disposició de “los amigos del alma” del partit governant, siga quin siga.
El portaveu de Més Algemesí explica que les entrades haurien de ser gestionades pel Departament de Protocol amb uns criteris públics i objectius, i amb un mecanisme o procediment clar amb una relació de les entitats, partits o associacions beneficiades.
Bermudez ha afirmat que a l’any que ve, presentaran una iniciativa concreta per tal que realment aquestes entrades es posen al servei del poble i arriben al major nombre de gent possible i no sols als amics o amigues de qui les gestiona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada