dimecres, 24 d’octubre del 2012

EL MUSEU DE LA FESTA D’ALGEMESÍ ENTRA A FORMAR PART DE L’ORGANITZACIÓ INTERNCIONAL PER A LA PROTECCIÓ I DIFUSIÓ DE LA CULTURA


El director del Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, Julio Blasco, ha entrat a formar part de l’ICCN, Inter-City Intangible Cultural Cooperation, en nom d’aquesta institució d’Algemesí en un acte en què estava la secretària general d’aquesta organització internacional, el representant de la Unesco, Eddmon Mukala, i Gwang-Jo Kim representant de la Unesco a Àsia.
L’ICCN és una organització que té com a funció la protecció i la difusió de la Cultura Immaterial en el món. En l’entrada al recinte on s’ha celebrat l'acte es trobaven dos grans imatges de la Festa de la Mare de Déu de la Salut que representaven al ball de Llauradores i a la Muixeranga d’Algemesí davant de les delegacions internacionals dels cinc continents.
La secretària de l’ICCN ha reconegut la Festa d’Algemesí com a exemple davant del món pel compromís social de la ciutadania d’Algemesí, el Patronat de la Festa, els integrants dels rituals i danses, a l’ajuntament en la salvaguarda de les seues tradicions, i al Museu Valencià de la Festa per la promoció internacional que en fa, davant la presència de participants dels cinc continents.
L’alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, va agrair a l’organització i a la ciutat de Ganneung l’interés mostrat al llarg de l’estada dels representants de la ciutat i del ball de Tornejants. També va destacar el treball realitzat en els mesos previs a aquest esdeveniment, entre l’organització i el Museu Valencià de la Festa perquè Algemesí entre a formar part d’aquesta institució que vetla per la protecció i la difusió de la cultura immaterial en el món.
Julio Blasco, director del Museu de la Festa, i Gabriel Palop, regidor de Cultura prenien la paraula i explicaven la tasca del museu en defensa de la protecció dels béns immaterials i agraïen l’agermanament amb els museus etnològics de Croàcia, Brasil, Nepal, Palestina, Rússia, Bangla desh, Uzbekistan, Sri Lanka i Xina. Tot açò, explicava el director del museu, no haguera sigut possible sense l’esforç de tots els ciutadans d’Algemesí en la protecció i transmissió de les seues tradicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada