dijous, 6 de setembre del 2012

SUECA, CIUTAT AMFITRIONA DE LA TROBADA ENTRE DIFERENTS COALICIONS DEL PROGRAMA ICEBERG


Representants d’Espanya, Anglaterra, França i Bulgària s'han reunit a Sueca per a posar en comú les pràctiques i estratègies que s’han de seguir contra la violència de gènere
El municipi de Sueca ha sigut triat per a acollir la trobada entre els membres europeus del Programa Iceberg, un projecte que té com a finalitat essencial traure a la llum les situacions d’abús a què les dones víctimes de violència de gènere són sotmeses i que romanen ocultes. Amb això, es pretén protegir-les, recuperar-les plenament en la societat i potenciar la seua autonomia personal.

Sueca, juntament a Cullera i Tavernes, són els únics tres municipis de tota Espanya que formen part d’aquest projecte pilot, liderat per la Conselleria de Governació, que consistix en la formació de coalicions locals o xarxes de suport social (família, veïns, amics…) per a les víctimes.
La visita a Sueca s’emmarca dins de l’intercanvi de bones pràctiques amb els socis europeus del Projecte. Un total de deu representants europeus, provinents de la Universitat de Coventry (Regne Unit), de la policia i del municipi de Mulhouse (França), de l’Associació de Funcionaris Públics de Bulgària i de l’Associació d’Atenció a les Víctimes (Bulgària), així com de la Policia Local de València, també soci del Projecte, van tindre l’oportunitat ahir de comprovar in situ l’atenció que s’oferix a les víctimes des del nostre municipi.
Prèviament a la trobada de treball, els visitants, acompanyats pels membres de la coalició de Sueca, van acudir a l’Ajuntament on van exercir d’amfitrions l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; i la regidora de la Dona i Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió. També van estar presents la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho; i el regidor de Festes, Dimas Vázquez.
La regidor de la Dona i Seguretat Ciutadana, Mª José Sarrió va mostrar la seua absoluta implicació amb aquesta causa i amb posar tots els mitjans a l’abast per a aconseguir la seua eradicació. Al mateix temps, va demanar que es guardara un minut de silenci per l’última víctima de violència de gènere ocorreguda dimecres passat al municipi de Torrent. “Hem d’estar tots units en esta lluita, sense distincions de colors polítics ni fronteres entre països. Des de la coalició de Sueca s’està realitzant un gran treball amb l’objectiu que cap dona se senta sola davant d’este problema. També cal ressaltar el treball realitzat des de la Policia Local en matèria de prevenció, seguiment i compliment de les ordes d’allunyament”, va assenyalar Sarrió. Per la seua banda, l’alcalde, Salvador Campillo, va agrair la presència de tots els visitants i els va desitjar una estada agradable “i una jornada de treball molt interessant i productiva, a l'igual que l’han tinguda els nostres representants quan han visitat els vostres llocs d’origen”.
Després de la visita a l’Ajuntament, la comitiva es va dirigir a les oficines del Departament de Serveis Socials, per a conéixer com es realitza el treball des del nostre municipi i, finalment, a l’aulari de la Ludoteca, on van mantindre una reunió de treball en què van intervindre les coalicions de Tavernes i Cullera i, per part de Sueca, els membres de la coalició i representants de la Policia Local. En la trobada es van posar en comú les estratègies i protocols preventius individualitzats utilitzats per les diferents coalicions per a combatre la violència de gènere. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada