dilluns, 10 de setembre del 2012

El PSOE D'ALZIRA SE SOLIDARITZA EL 8 DE SETEMBRE, DIA MUNDIAL DEL COOPERANT


El PSOE, expressa el suport als milers de cooperants i ONGs que van celebrar el passat 8 de setembre el Dia Mundial del Cooperant, alhora que ha aprofitat per a exigir al Govern que pose fi a les  retallades en les partides pressupostàries i que torne a posar en marxa una verdadera política pública de cooperació espanyola, que ha sigut un dels distintius i que ha encarnat els grans valors d’una verdadera marca Espanya, d’un país compromés i solidari.
La d’enguany és una celebració trista, tenint en compte que El Govern, seguint en la seua línia de fer pagar la crisi als més dèbils i als pobres entre els pobres, ha perpetrat “una verdadera destralada contra les partides en cooperació en els Pressupostos de 2012, que té aparences de prolongar-se”.
Des del PSOE es recorda que el PP es va quedar sol en la votació del Pla Anual de Cooperació Internacional (PACI) per a 2012, fet que trencà així huit anys de consens en matèria de cooperació dels governs socialistes. Eixa situació no hauria de repetir-se. El Govern hauria de prendre nota i comprometre’s, a afrontar des del diàleg i el consens el pla director de la cooperació espanyola 2013-2016.
Davant d’esta situació, és necessari que recupere el valor de la cooperació espanyola com una política pública essencial d’un país digne, en la que puguen veure’s reflectides les organitzacions no governamentals, la ciutadania i les institucions públiques.
Amb motiu d’esta efemèride, els socialistes li reclamem al Govern que responga amb reciprocitat a les més de huit mil persones que treballen en esta matèria per mitjà de l’aplicació d’una política seriosa i uns pressupostos adequats, que permeten complir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) en compte d’allunyar-nos cada dia més d’ells, i reforce també el treball seriós, solidari i absolutament necessari que els nostres cooperants escometen en distints països del món.
A més, el PSOE reivindica el Govern que treballe per a fer possible la coneguda com a Taxa Tobin a les transaccions financeres” i que “deixen d’amagar-se darrere de la crisi, l’austeritat i la falta de recursos mentres decreten l’amnistia fiscal als defraudadors o modifiquen els PGE per a augmentar els diners destinat a defensa. Ha afirmat Fernando Pascual Moscardo, Secretari d’Organització del PSOE d’Alzira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada