dilluns, 13 d’agost del 2012

UNA TACA D'ENTRE 4 I 6 QUILÒMETRES OBLIGA A TANCAR AL BANY LES PLATGES DE CULLERA

Fotografia: Las Províncias

L'Ajuntament descarta que siga un abocament de la depuradora i els tècnics de la Generalitat apunten a una proliferació d'algues microscòpiques. 

 Diumenge al matí els serveis de socorrisme de la platja alertaren que l’aigua de la mar era d’un color marró i apreixia tèrbola. Immediadament després dels primers anàlisis realitzats l’Ajuntament recomanà prohibir el bany fins que s’aclarisca la situació i es procedí a tancar les platges de Sant Antoni, el Racó, el Faro, l’Escullera i el Mareny,  gairebé totes les platges i les més concorregudes pels turistes.

L’Ajuntament i Aigües de Cullera, l’empresa encarregada de la gestió d’aigües potables del municipi han descartat que el vessament provinga de la depuradaora o l’emissor subterrani de la ciutat.

Sembla que divendres passat ja s’advertiren problemes amb l’aigua i l’anàlisi efectuat va descartar que l’origen es trobara en aquestes infraestructures. No obstant això ahir  membres de la Policia local advertiren que tres o quatre taques d’una considerable grandària es trobaven mar endins i s’arrimaven cap a la badia, fet que ha propiciat el tancament de les platges en ple mes d’agost, amb milers de visitants i s’ha convocat una reunió urgent dels regidors de Plantges, Medi Ambient , Aigües i l’Alcalde.

Per la seua banda tècnics de la Generalitat apuntaven a una proliferació d’algues microscòpiques. El cas és que el malestar i la preocupació s’ha instal·lat entre els turistes que veuen que davant la situació d’incertesa i el fet de no saber ben bé a que es deuen les taques aparegudes i el mal estat de l’aigua poden veure mermades les seus vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada