divendres, 31 d’agost de 2012

EL PATRONAT DE LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ PRESENTA LA WEB OFICIAL DE LA FESTA


La nova web oficial de la festa inclou referències històriques, l’explicació dels diversos balls, informació de la Fundació de la Mare de Déu de la Salut, així com vídeos i fotografies de les processons.

Algemesí viu ja les seues festes a la Mare de Déu de la Salut , les primeres després de ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Per això, el Patronat de la Festa, ha presentat el programa d’actes i llibre de la festes davall la tutela de Joan Fermín Teruel juntament amb la comissió dels festers del Barri de Santa Bárbara, encarregats enguany de l’organització. Aquesta publicació arreplega una sèrie de fotografies, i també una selecció d’articles d’escriptors, periodistes i historiadors d’Algemesí.

El Patronat de la Festa també ha presentat un nou tapís per a l’ocasió realitzat pel dissenyador gràfic local Juan Vilches i que representa la imatge de la Mare de Déu de la Salut en color daurat i sobre traços moderns. No obstant això, altres de les principals novetats d’enguany ha sigut la presentació de la pàgina web oficial de la festa, a càrrec del Patronat de la festa de la Mare de Déu de la Salut; una web que es podrà trobar en la direcció: www.marededeudalgemesi.es. Els seus autors, Christophe Joubert i Ramon Borrás han explicat que es tracta d’un lloc que inclou les referències històriques, l’explicació dels diversos balls, informació de la Fundació de la Mare de Déu de la Salut i també vídeos i fotografies de les processons. Dins de la informació que també oferix aquesta nova web està com accedir a Algemesí durant els dies de festa i els pàrquings habilitats per a l’estacionament de vehicles durant aquests dies.
Per la seua banda, les associacions empresarials de la ciutat, ACSA i EMPAL, també han col·laborat en aquesta nova web i és que el nou portal oferix una àmplia guia d’establiments de la ciutat dedicats a la gastronomia i restauració.
Una de les novetats del programa d’enguany és que tots els balls realitzaran un assaig en diferents punts de la localitat i en dies distints, i així traure d’aquesta manera, no sols la festa al carrer sinó també donar-ne a conéixer la preparació. Així doncs el ball de les Llauradores realitzaran esta nit el seu assaig. Serà a les 22.45 hores al parc de Salvador Castell.
Dissabte 1 de setembre a les 20 hores els balls de Gegants i Cabuts realitzaran el seu encruelisc en el carrer Berca, mentres que en la Capella de la Troballa es realitzarà una ronda poètica a la Mare de Déu de la Salut a les 22.45 hores.
El diumenge 2 de setembre, a les 21 hores, assajarà el Cant de l’apostolat en la porta de l’Aire de la Basílica de Sant Jaume.
El dilluns 3 de setembre a les 20 hores, el ball de la Carxofa i els Arquets es podrà veure en la plaça del Pla, mentres que a les 22.45 hores la Nova Muixeranga realitzarà el seu assaig a la plaça Tres Moreres.
El dimarts, 4 de setembre serà el torn per al ball dels Bastonets a la plaça Ideal Terrassa, a les 20 hores. A la mateixa hora assajaran la dansà en el parc Salvador Castell, mentres que a les 22.45 hores assajarà la Muixeranga d’Algemesí en la plaça del Mercat i a les 22.45 hores serà el torn del ball dels Tornejants en la plaça ubicada davant del Museu Valencià de la Festa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada