dimarts, 12 de juny del 2012

LA FISCALIA DE VALÈNCIA SOL·LICITA DOS ANYS I TRES MESOS DE PRESÓ PER A L’ALCALDE DE CULLERA, ERNESTO SANJUÁN, PER PERMETRE SUPERAR ELS LÍMITS DE SOROLL A TRES PUBS DE LA LOCALITAT


També es demana presó per als amos dels pubs per superar durant diversos anys els límits de soroll permesos

Ernesto Sanjuán
La Fiscalia de València sol·licita una pena de dos anys i tres mesos de presó contra el diputat provincial i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, a qui acusa de permetre que tres pubs de la localitat superaren durant diversos anys els límits de soroll permesos.
El fiscal acusa Ernesto Sanjuán d’un delicte de prevaricació mediambiental i demana huit anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic i que pague les costes processals.
El fiscal també demana tres anys i un mes de presó per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals contra els dos amos dels tres pubs de Cullera i sol·licita que paguen una multa de 6.600 euros a més d’una indemnització de 6.000 euros per a cada veí que acredite haver sigut afectat.
Durant més de 15 anys els residents de les comunitats de propietaris dels Edificis afectats pel soroll van formular multitud de denúncies davant de la Policia Local i l’Ajuntament de Cullera en què van fer constar els perjuís que estaven patint. Els veïns van denunciar la carència d’insonorització, la contaminació acústica causada per la música i els clients, la venda de begudes alcohòliques en la via pública i l’incompliment dels horaris de tancament.
Com a conseqüència del funcionament il·legal dels pubs, es van produir perjuís per als veïns com la depreciació del valor de les vivendes. Alguns veïns es van veure obligats a malvendre les seues vivendes, altres van patir trastorns adaptatius mixtos per depressió, crisi d’ansietat i palpitacions, i van precisar tractament medicofarmacològic.
A causa de les denúncies de les comunitats de propietaris afectats es van prendre mostres sonométriques que vulneraven els límits de soroll establits en la normativa mediambiental vigent. En més de 20 ocasions, des de 1997 fins a 2007 les mostres van indicar la superació de decibels amb uns nivells sonors superiors als 50 decibels, arribant en algun cas als 70.
L’enginyer municipal va emetre, múltiples informes sobre irregularitats existents en els locals d’oci i va destacar la no presentació de les preceptives auditories acústiques abans del termini legal assenyalat.
Segons el fiscal els acusats no van posar una solució eficaç en les múltiples ocasions en què van ser requerits amb aquest fi que incomplix la normativa mediambiental en matèria acústica, i genera reiteradament la situació de greu risc per a la salut dels veïns.
El fiscal indica que Ernesto Sanjuán va rebre diverses denúncies dels veïns en què es feia constar el funcionament il·legal dels pubs. No obstant això, durant huit anys va mantindre una actitud completament passiva amb els pubs.
Els veïns de la zona compresa en els carrers Barcelona, Algemesí, Lorenzo Borja i Madrid es van veure en la necessitat d’exercir accions judicials per via administrativa a fi de poder aconseguir l’aplicació de la legalitat vigent i, conseqüentment, la revocació de les llicències dels locals que no s’ajustaven a la normativa.
Es van instar múltiples denúncies i querelles, que van donar com resultat una resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per la qual es condemnava expressament a l’Ajuntament de Cullera a efectuar proposta de declaració de Zona Acústicament Saturada de la zona en què estaven els pubs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada