dilluns, 7 de maig del 2012

SUECA OFERIX FORMACIÓ COM A GUIA TURÍSTIC A 48 PERSONES DESOCUPADES


El curs està dirigit a persones desocupades amb inquietuds per a desenvolupar iniciatives professionals al voltant d’activitats culturals relacionades amb festes i tradicions locals.


L’Obra Social de la CAM i la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sueca han posat en marxa un curs de formació per a persones desocupades amb el títol “Festes i tradicions: introducció al perfil de guia acompanyant”.
Fins al 10 de maig, 48 persones del municipi es beneficiaran d’aquesta formació de manera gratuïta, impartida en 16 hores lectives, que té per objectiu despertar en els participants la motivació per una iniciativa professional amb la funció de mantindre un focus d’atenció permanent sobre festivitats i esdeveniments d’interés sociocultural, i propiciar així  per a la localitat un efecte de crida al turisme.
La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament té, com a pilars bàsics: l’ajuda a trobar una ocupació, la intermediació laboral, la creació d’empreses i, el més fonamental, la formació, ja que creiem que és el vincle més important hui en dia per a poder accedir al mercat laboral. El turisme està catalogat com un nou jaciment d’ocupació perquè els ajuntaments sempre promocionaran iniciatives encaminades a potenciar les seues platges, la seua gastronomia, el seu interés cultural... i, per això, hem apostat per este curs”, ha afirmat la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió.
La intenció de l’Obra Social és la de demanar tot tipus de cursos, exposicions, etc... que puguen beneficiar els ciutadans del nostre municipi. En este cas, hem aconseguit un curs molt interessant de guia turístic en una ciutat com a Sueca amb moltes expectatives quant a este sector. Vull donar les gràcies a l’Ajuntament per l’esforç que ha realitzat perquè, de les 25 places que en principi s’anaven a oferir, s’hagen pogut augmentar fins a 48, a causa de la gran demanda d’alumnes que existia”, ha assenyalat el director de la CAM en Sueca, Daniel Serrano.

El programa està dividit en quatre sessions:
Sessió 1a: Presentació
-Concepte de Turisme
-Concepte de Cultura/Patrimoni/Tradició, Festes,…
-Festes d’interés Turístic/Cultural
-Festes d’interés Turístic/Cultural en la C. Valenciana
Sessió 2a: Què significa ser un guia?
-Perfil
-Coneixements
-Prestació d’un servei
-Reglamentació
-Habilitació
-Ventall de possibilitats de treball
Sessió 3a: Preparació d’una visita
-Tècniques de Comunicació
-Tècniques de Dinàmiques de Grup
-Adequació del discurs
-Coneixement de la localitat
-Coneixement de la festa
Sessió 4a: Taller Pràctic: Exposició de treballs



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada