divendres, 25 de maig del 2012

SUECA ACONSEGUIX QUASI UN MILIÓ D´EUROS EN SUBVENCIONS PER A PROGRAMES FORMATIUS DURANT 2011



El saló d’actes de l’Ajuntament va acollir el passat dijous 24 de maig, l’entrega dels diplomes oficials a totes aquelles persones que han participat en els programes formatius que han sigut sol·licitats i gestionats pel Departament de Promoció Econòmica del Consistori durant l'any 2011, la majoria d’ells subvencionats pel SERVEF. “La formació és imprescindible hui en dia per a trobar un lloc de treball, per això, des d’este Ajuntament no estalviarem cap esforç a oferir tots els programes formatius i cursos en què puguem participar, tant en col·laboració amb altres administracions públiques, com ara la Conselleria o Diputació, com amb aquells que ens oferisquen des de les empreses privades, fundacions i associacions”, ha assenyalat la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió, en l’acte d’entrega de diplomes.

l’Import econòmic total de les subvencions gestionades des de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, durant 2011, ascendix a 967.616,18 euros, als que cal sumar l’aportació econòmica del consistori.
137 alumnes s’han beneficiat d’aquests cursos i programes; 29 becaris i 115 persones ateses i assessorades en accions d’orientació laboral.

Pel que fa al nombre de contractes laborals realitzats mitjançant subvencions (EMCORP, Salari Jove, ADL, Conveni Servei Públic d’Ocupació per a Activitats Agrícoles), han ascendit a 64; i 32 ha sigut el nombre d’empreses creades.

Desglossant aquestes xifres generals, set han sigut els cursos de formació ocupacional que s’han oferit durant 2011, dels quals s’han beneficiat 102 alumnes, amb una subvenció del Servef que ascendix a 159.083,5 euros. Les temàtiques han sigut: Socorrista Aquàtic, Monitor Esportiu, Iniciació a la Xarxa d’Internet, Disseny Web i Multimèdia, Informàtica d’Usuari, Atenció Especialitzada a Malalts d’Alzheimer i Auxiliar d’Infermeria en Geriatria.

A aquests alumnes, a qui hui se’ls ha entregat el seu diploma oficial, cal afegir els 29 joves, estudiants de Formació Professional o estudis universitaris, que van participar en el programa “La Dipu et beca”, gràcies a una subvenció de 34.800 euros.

D’altra banda, fins al pròxim mes de juliol, quan finalitzarà, s’està realitzant un Taller per a la Contractació, en l’especialitat de Geriatria, amb una duració de huit mesos, dels quals tres d’ells seran amb contracte laboral. Al finalitzar, tres alumnes del Taller tindran la possibilitat de firmar un contracte, a temps complet durant sis mesos, en la categoria d’ajudant d’auxiliar de Clínica. També està en funcionament, dins del Programa d’Escoles Taller (ETCOTE), un Taller d’Ocupació denominat Creativitat, amb dos especialitats (Jardineria i Geriatria), que oferix formació, contracte laboral i sou, a 20 persones del municipi majors de 25 anys. La subvenció destinada a este Taller d’Ocupació ha ascendit a 463.270,76 €, dels quals 80.000 euros han sigut aportats per l’Ajuntament de Sueca.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada