dilluns, 26 de març del 2012

“EL PÀRQUING DEL NO- MERCAT, HISTÒRIA D’UN DESGAVELL”.

MÉS ALGEMESÍ celebrarà el dimarts 27 de març a les 7 hores de la vesprada al Saló d’Actes del Casino d’Algemesí, un acte en favor de la “memòria històrica” recent d’Algemesí on explicarà quin ha estat el passat, quin és el present, i quin potser el futur d’aquesta costosa, problemàtica i fallida operació urbanística.
Després d’un acurat i conscienciat treball de recerca en les hemeroteques –tant virtuals com de paper- que ha comportat el localitzar més de 100 articles o referències relacionades amb les obres del mercat i del pàrquing, MÉS ALGEMESÍ ha elaborat un power point titulat “El pàrquing del no-mercat, història d’un desgavell”. Aquest power point consta de quatre parts.
La primera, titulada “De la idea inicial al projecte guanyador” relata els continus canvis de rumbs que va sofrint un projecte que devia d’estar conclòs en 2008 però que no s’inicia fins finals de 2010. En ella es pot apreciar perfectament com aquest projecte és un projecte improvisat, un projecte que s’anuncia diverses vegades el seu inici i un projecte que cal fer malgrat tenir-ho tot en contra i al preu que siga..
La segona part del muntatge es titula “La construcció, o com una administració improvisa”, i en ella es fa un repàs de totes les rectificacions i desmentits que es van donant en un projecte que, concebut de manera irreal, acaba estampant-se contra la realitat de no haver venut cap plaça i no tenir empresa que el gestione.
El títol de la tercera part diu clarament quin és el seu contingut: “L’engany del “cost zero” o de com malgastar 7 milions d’euros”. En ella es denuncia la fal·làcia argumentativa –base d’aquest projecte- que significa parlar de “cost zero”.
El contribuent, d’una manera o altra, ha pagat quasi 7 milions d’euros, per un pàrquing que ara per ara no té utilitat. S’oferirà al públic assistent el detall de totes les despeses que han comportat aquest projecte, i es fa a partir d’informació oficial que durant aquests mesos MÉS ALGEMESÍ ha pogut anar recollint.
Farem especial incidència en el fet de la devaluació del pàrquing, i en el fet que, si es venen les places més rebaixades del que es volia en la primera subhasta, aquestes es vendrien quasi un terç per baix del preu de cost total. La quarta i última part, “Un malson que pot no haver acabat”, servirà per obrir el debat amb el públic i per presentar a aquest quins són els interrogants que s’obrin de manera immediata.
Ara que estem arribant no al final, sinó a una nova etapa d’aquest projecte megalòman fallit, MÉS ALGEMESÍ considera important fer memòria i recordar a la ciutadania que tot aquest projecte l’inicia l’actual equip de govern per tal d’oferir al poble d’Algemesí un mercat que abans tenia i ara no té. Quasi cinc anys després l’equip de govern ha embarcat a Algemesí en una aventura suïcida de 7 milions d’euros a canvi de què? De no haver construït el mercat que havia promés. L’única herència que ens deixa és un problema per Algemesí. El pàrquing és, a hores d’ara, un gran problema, problema que MÉS ALGEMESÍ està disposat a abordar.
Recordar a tothom que a hores d’ara MÉS ALGEMESÍ ha proposat a la corporació un plec de condicions realista –no com l’anterior- que permeta desbloquejar la situació, cosa que no ha fet encara l’actual equip de govern que es troba totalment paralitzat i sense saber què fer amb el problema que ell mateix ha generat.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada