dijous, 19 de setembre de 2013

SUECA ACULL LA SEGONA PART DE LES JORNADES SOBRE AGRICULTURA VALENCIANA


Les ponències van girar al voltant dels problemes presents i els reptes futurs d’este sector

 La Casa de la Cultura de Sueca va acollir ahir a la vesprada la segona part de les Jornades amb el títol “L’Agricultura Valenciana: problemes presents i reptes futurs”, organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, de la Universitat de València, i els Ajuntaments de Sueca i Sollana, amb la col·laboració d’IMELSA. Si en la primera de les sessions d’estes Jornades, celebrada un dia abans en el municipi de Sollana, es va realitzar un diagnòstic territorial de l’agricultura valenciana i es va parlar sobre les denominacions d’origen com a instrument de futur; ahir, a Sueca, es van tractar, entre altres qüestions, el cooperativisme agrari valencià i les cooperatives de crèdit en l’àmbit rural valencià com a banca alternativa.

Amb l’organització d’estes Jornades es perseguix crear un espai de debat on es reflexione sobre les possibilitats de l’agricultura de les comarques valencianes, mitjançant les aportacions d’especialistes de la Universitat de València en economia, desenvolupament local, paisatge, biodiversitat, etc.
A l’acte de presentació de la Jornada van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Josep Navarro. “Estes Jornades s’emmarquen en un programa ampli que denominem “Universitat i Territori” amb el qual es pretén: 1- que es puga visualitzar una part xicoteta dels professors que tenim en la Universitat, especialistes en multitud de camps, a través de diverses ponències; 2- tractar temes d’actualitat des d’un punt de vista interdisciplinar; 3- una formació universal per a arribar al gran públic, als ciutadans no universitaris; i 4- acostar-nos a la població, a la societat civil a què ens devem com a universitat pública”, va explicar Hermosilla. “M’agradaria que estes Jornades tingueren la repercussió que mereixen perquè s’organitzen amb la millor intenció possible: intentar donar una resposta convincent als problemes que, any rere any, van agreujant-se en la nostra agricultura. Estes sessions s’organitzen perquè participem activament en elles, per a escoltar i debatre, posar els problemes damunt de la taula i buscar la solució”, va afirmar l’alcalde de Sueca.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada