dijous, 18 de juliol del 2013

UGT LAMENTA QUE LA CONSELLERIA NO RESPONGA A LES PETICIONS D’AJUDES PER A PAL·LIAR ELS DANYS DE LES ÚLTIMES GRANISSADES


 El passat 27 de maig, la Federació d’Indústries i Treballadors Agraris de la UGT PV, va sol·licitar a les Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, així com a la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, ambdós de la Generalitat Valenciana, per mitjà del corresponent escrit, unes ajudes extraordinàries en vista de les últimes granissades que van patir els municipis de Catadau, Alfarp, Carlet, i Llombai, zones de gran productivitat agrària, on la pedra del passat dia 30 d’abril va afectar determinades varietats de fruiters, hortalisses de temporada, així com la floració dels cítrics i els kakis, destruint part de les produccions agràries abans referenciades.

En concret, des de la FITAG UGT PV hem sol·licitat a les distintes Cooperatives que se’ns remetera la pèrdua de producció que els afecta com a organització dins de les explotacions dels seus socis, així com les estimacions de mancar a hores d’ara de valors reals i quantificats sobre les varietats de cítrics i kakis.
Tota esta informació servirà perquè des de la FITAG UGT PV es puga elevar fins estos organismes competents per a sol·licitar distintes ajudes que servisquen per a pal·liar la pèrdua de producció per a la seua organització, així com l’afectació de les mateixes sobre els treballadors i treballadores de les distintes Cooperatives. La producció perduda deguda a la granissada té una afectació tant en el que són les activitats de recol·lecció de les distintes explotacions deteriorades, així com de la seua posterior manipulació en els magatzems.
Com a dada important a tindre en compte sobre els efectes de la pedra, és que després de la tromba de pedra que el passat dia 30 d’abril a la vesprada va descarregar sobre El Marquesat i Carlet, entre un 70 i un 80% és la minva que ha patit la collita de bresquilla i nectarina, si bé els seus efectes són ara més visibles en la fruita d’estiu, també els caquis i els cítrics s’han vist afectats. La pedra va afectar una àmplia superfície en què va incloure la partida de la Font del Garrofer de Guasassuar, part dels termes de Benimodo i Carlet i, principalment, Catadau, Llombai i Alfarp. Una de les principals conseqüències d’esta granissada és la pèrdua de jornals tant en el procés de recol·lecció com en els magatzems.
Des de UGT no entenem com a hores d’ara, i amb l’actual situació de l’ocupació rural i la del camp valencià, la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació no s’haja dignat ni a mantindre cap reunió amb el sindicat, a fi de valorar amb dades concretes, les quals ja s’han sol·licitat a les Cooperatives agràries per esta part, i es possibiliten determinades línies d’ajuda a fi de pal·liar o minorar l’afectació de la perduda de treball i cotitzacions de les treballadores i treballadors afectats”.
Amb este comportament, el senyor Buch mostra la seua total indiferència cap a l’ocupació dels hòmens i dones del camp valencià, els quals han vist reduïdes les seues campanyes de treball, tenint este fet una doble vessant negativa, ja que d’una banda han dut a terme moltes menys jornades de treball amb la conseqüent reducció d’ingressos salarials, a més de reduir paral·lelament les seues cotitzacions als efectes de Seguretat Social”.
En cas de continuar este silenci i nul·la voluntat per solucionar esta problemàtica, UGT emprendrà les mesures de pressió necessàries per a aconseguir que les treballadores i els treballadors agraris tinguen una solució davant d’esta pèrdua de treball.
En el cas del País Valencià se sol·licita la gestió oportuna perquè les treballadores i els treballadors afectats puguen accedir més fàcilment a les prestacions assistencials de desocupació degut a esta situació extraordinària, així com s’incrementen les cotitzacions deixades de realitzar per culpa de la pedra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada