divendres, 26 de juliol de 2013

LA POLICIA LOCAL D´ALMUSSAFES REALITZA QUASI 700 PROVES D´ALCOHOLÈMIA A CONDUCTORS EN SET DIES


Els controls preventius realitzats durant la segona setmana de juliol s'emmarquen en la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la DGT

Unicamente una desena de les proves conclouen en denúncia

Tan sols 10 conductors dels 642 analitzats del 9 al 15 del present mes de juliol, per part dels agents del Departament Policial d'Almussafes, han sigut sancionats per superar la taxa d'alcohol permesa per la llei. La Policia Local ha formalitzat un total de 14 controls preventius en diferents zones del nucli urbà, terme municipal i polígons industrials, en el marc de la Campanya Nacional d'Alcoholèmia de la Direcció General de Tràfic.


El resultat global de la campanya duta a terme des del Departament Policial es valora de manera molt positiva, al detectar una gran conscienciació dels ciutadans respecte a l'obligació de no ingerir alcohol si pretenen posar-se al volant del seu vehicle”, destaquen fonts policials. De fet, de les 642 proves d'alcoholèmia realitzades en horari matinal, vespertí i nocturn durant una setmana especial i complicada, donada la seua coincidència amb les Festes locals, tan sols un 1,55 per cent dels conductors analitzats han donat positiu en els controls, derivant-se la corresponent infracció administrativa i únicament un dels automobilistes ha sumat una taxa que ha desembocat en la confecció d'atestat penal per infracció de l'article 379.2 del Codi Penal.

Així mateix, 6 conductors – Un percentatge del 0,93 per cent dels participants en els controls - han presentat consum d'alcohol, encara que dins de les taxes legals, un fet que no ha propiciat la formalització de cap sanció.

Els agents han sotmés a la corresponent prova a qualsevol classe de vehicles com a tractors, camions, turismes i inclús grups de cicloturistes, així com a qualsevol col·lectiu de conductors: nacionals, internacionals, jóvens i inclús ancians.

Des de la Direcció del Cos de la Policia Local se subratlla que estos controls, realitzats en zones amb una gran afluència de circulació viària, comporten més seguretat vial i demostren el compromís de l'Ajuntament d'Almussafes en el compliment de les seues obligacions quant al tràfic responsable. “de fet, cada any ens adherim a totes les campanyes que són de la nostra competència en matèria de tràfic motoritzat, un fet que inclús ens ha comportat un reconeixement a nivell nacional”, destaca l'edil de Seguretat Ciutadana, Carles Grancha.

A més de la missió específica que proposa cada campanya, el programa també possibilita un control exhaustiu de la documentació de tots els vehicles - especialment segur obligatori i ITV - i de les persones i zones que freqüenten. D'esta manera, els controls en els camins de trànsit rural en direcció a Benifaió o al Romaní servixen per a detectar el trànsit dels camions lleugers i furgonetes, aprofitant per a reforçar la presència policial quant a prevenció d'afanades de collites, i el control dels vehicles lleugers que solen accedir a les naus dels polígons industrials per a robar metalls que posteriorment són venuts com a ferralla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada