dilluns, 8 de juliol del 2013

ESCOLA VALENCIANA VA EXIGIR AL MINISTRE WERT ELS MATEIXOS FONS ECONÒMICS QUE S´INVERTIRÀN EN ALTRES AUTONOMIES PERQUÈ AL NOSTRE PAÍS ES GARANTISCA L´ENSENYAMENT EN VALENCIÀ



 Dissabte, 6 de juliol, va tindre lloc la jornada d'estiu de la Federació d'Escola Valenciana, una trobada habitual en què els/les representants de les 26 entitats que en formen part fan balanç de la activitats desenvolupades al llarg del curs, tant a les respectives comarques com a l'àmbit de país. També s'ha fet servir este espai de debat, per proposar millores de gestió, d'organització i de projectes factibles d'arrancar durant la propera edició de les Trobades.

En esta reunió s'hi debateren diversos temes referits a l'organització de les Trobades, als projectes socials i culturals gestionats des d'Escola Valenciana i es va plantejar la necessitat, ja assumida des de fa un bon grapat d'anys per la Federació, de projectar una única imatge corporativa de l'organització perquè siga motor de creixement per a l'entitat. En este sentit, tant el sector educatiu com altres col·lectius i persones han d'identificar-se en el projecte global d'Escola Valenciana i, sobretot, s'han de sentir representats per la seua acció social en defensa de l'ensenyament en valencià i la dignificació del seu ús. Per això, es fa una crida a la participació a totes aquelles persones i organitzacions que desitgen treballar conjuntament amb nosaltres, en el dia a dia, aportant el seu gra d'arena, tan important per a construir noves realitats.
Esta jornada de debat també va reclamar el suport dels nostres simpatitzants, dels centres educatius, de les AMPA, dels col·lectius i d'altres entitats i organitzacions pròximes perquè col·laboraren en el finançament d'Escola Valenciana, mitjançant la participació en la campanya FES-TE AMIC/AMIGA, i amb l'objectiu de garantir la supervivència d'una entitat que, actualment, és un referent social i cultural inqüestionable i, en un futur pròxim, podrà jugar un paper imprescindible en el redreçament de la nostra llengua i la pervivència d'un model educatiu de qualitat, per a tots i totes. Es tracta de fer una aportació econòmica individual o col·lectiva mínima que s'invertirà en la continuïtat dels projectes que s'han engegat i la possibilitat que n'hi haja de futurs, i que responguen a nous contextos socials o a altres circumstàncies polítiques.
Així mateix, Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, va fer una crònica detallada de la reunió que mentingué a Madrid amb el ministre Wert, en què li va transmetre la nostra preocupació que la nova llei d'educació no respectara l'ensenyament en valencià al nostre sistema educatiu ni assegurara igual grau de competència en el coneixement de les tres llengües del model plurilingüe proposat. A més, Escola Valenciana va eixigir al ministre Wert el mateixos fons econòmics que s'invertiran en altres autonomies per garantir l'ensenyament en castellà, perquè al nostre país es garantisca l'ensenyament en valencià a aquells alumnes que l'administració valenciana els ha negat eixe dret.

Escrit per Coordinadora Diumenge, 07 Juliol 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada