divendres, 24 de maig del 2013

EL PROJECTE EUROPEU ECOTALE DÓNA A CONÉIXER EXEMPLES DE BONES PRÀCTIQUES RELACIONADES AMB LA MOBILITAT



 En la línia de promoure una mobilitat més sostenible en la comarca, la Mancomunitat de la Ribera Alta participa en ECOTALE, un projecte europeu el principal objectiu del qual és la internalització dels costos externs del transport (el soroll, la contaminació atmosfèrica, els embossos…) amb actuacions que minimitzen l’impacte mediambiental, social i econòmic de la mobilitat. Alguns exemples en este sentit són les ajudes i incentius a vehicles no contaminants, la construcció de circumval·lacions de nuclis urbans, la instal·lació de barreres acústiques i vegetals en vies molt transitades o les mesures per a reduir els accidents de tràfic i la congestió.
La primera fase del projecte acaba de finalitzar i ha consistit en la selecció i avaluació dels casos més reeixits a nivell nacional en matèria d’internalització de costos externs del transport. Este conjunt de bones pràctiques ha sigut difós amb la resta de mancomunitats de la Comunitat Valenciana, en el trobada d’ents comarcals autonòmics que es va celebrar ahir a Llíria amb la finalitat de poder adaptar-les a les diferents realitats.
Amb tota la informació obtinguda es dissenyarà un projecte pilot relacionat amb la mobilitat sostenible i finalment s’elaboraran les conclusions en una guia de bones pràctiques.
El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, afirma que este projecte posa a disposició de les autoritats locals les experiències més innovadores en matèria de mobilitat sostenible, de manera que les administracions locals i supramunicipals podran aplicar mesures que ja funcionen amb èxit en altres ciutats d’Europa per a reduir l’impacte del transport.
Este projecte, que està finançat per la Comissió Europea, té un pressupost total de 1.500.000 euros. Junt amb la Mancomunitat de la Ribera Alta, participen altres sis institucions europees: la Universitat de Bolonya (Itàlia), l’Institut de Planificació i Urbanisme de la Regió Île de France (França), la Universitat d’Hèlsinki (Finlàndia), la ciutat de Poznan (Polònia), la Universitat de Bucarest (Romania) i la regió de Salònica (Grècia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada