dimarts, 9 d’abril de 2013

PER PRIMERA VEGADA LES DONES FORMEN PART DELS PORTADORS DEL PAL·LI EN LA TRADICIONAL PROCESSÓ D’IMPEDITS DE BENIFAIÓ Els carrers de Benifaió van acollir novament una de les processons més antigues del municipi, la coneguda com “Processó dels Combregars” o Combregar d’impedits.
Davall el pal·li va eixir un any més en processó la sagrada forma de Jesús acompanyada pel rector, corporació municipal i centenars de veïns per a acudir fins al domicili d’aquelles persones que per motius de salut no poden traslladar-se a rebre el cos de crist en les eucaristies.

Dos dones per primera vegada com a portadores

Una de les novetats de la processó d’enguany és que els pals del pal·li que agafen durant el recorregut el cos de crist va ser portat a més de per hòmens per dos dones. En esta ocasió, i per primera vegada segons confirmen des de l’organització de l’acte religiós, dos dones van decidir ser portadores junt amb diversos veïns.
Una processó tradicional que tots els anys després de la pasqua se celebra a Benifaió per a acostar la comunió als impedits del municipi.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada