dimecres, 13 de febrer del 2013

LA JUNTA LOCAL FALLERA DE CULLERA PRESENTA EL LLIBRE DE FALLES DE 2013


Ahir dimarts va tindre lloc en la Casa de la Cultura de Cullera la presentació oficial del llibre col·lectiu de falles de Cullera 2013. l’Acte, al qual van acudir més de 70 represenants de les comissions locals va estar presentat pel vicepresident primer de la junta local fallera de Cullera, Paco Llopis, el regidor de Joventud i Festes, Andreu Piqueras i la cordinadora del llibret, Loles Garcia.
 Paco llopis va destacar, en la seua intervenció, que aquests últims anys han sigut complicats per la situació econòmica que travessem. L’activitat fallera continua a poc més d’un mes de celebrar les falles i enguany es desenvoluparà com qualsevol altre any. “Açò és un èxit de les comissions falleres de Cullera que han fet possible que en aquest exercici no trobem a faltar cap activitat. Farem tot el que estava previst”.
Per a Llopis el col·lectiu faller és un col·lectiu molt important que aglutina a molta gent que mou, de manera festiva, culturalment i economicament una part molt important del que és Cullera.

El vicepresident primer va afirmar que les dificultats econòmiques són les que fan que cada any siga més costós aconseguir un llibret amb tot el que els agradaria que tinguera com continguts literaris, reconeixements als artistes i coses que es queden fora perquè no comptem amb el suficient finançament econòmic. “El llibre enguany és més reduït però no troba a faltar tot el que ha de tindre un llibret col·lectiu de falles. Està la informació de les comissions, de les activitats que es desenvoluparan, la informació de totes aquelles persones que van obtindre guardons en la passada edició de les falles i tot allò que hem considerat primordial que aparega”, explica Paco Llopis.
Enguany, com a novetat, s’han reforçat els vincles amb altres associacions com és el cas de de l’Associació de Danses, de recent creació, l’Associació Fotogràfica Xúquer, que oferirà durant l’exosición del ninot una visió personal del món de les falles i l’associació de comerciants de Cullera (ACECU), per a promoure el concurs d’aparadors.

La coordinadora del llibret, Loles García va destacar l’oportunitat enguany de tornar a tindre un llibret com l’any passat ja que a causa dels retalls aquesta possibilitat és cada vegada més difícil.
Enguany la portada del llibret ha estat realitzada per Pedro Frigola Bohigues, que va ser l’únic que es va presentar al concurs de cartells de l’any passat. “vam parlar amb ell i va acceptar ser la portada d’enguany”, va explicar Loles García.
El regidor de Joventud i Festes Andreu Piqueras va afirmar que és molt difícil prendre decisions perquè totes les falles estiguen d’acord però sobretot estem intentant buscar altres formules de finançament perquè l’any que ve el llibret siga més extens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada