dimecres, 20 de febrer del 2013

BERMUDEZ: MÉS ALGEMESÍ CONTRASTÀ DOBLEMENT LA INFORMACIÓ SOBRE L’ALBUFERA ABANS DE TREURE LA NOTA PREGUNTÀREM AL SECRETARI I ENS VA INFORMAR QUE NO


MÉS ALGEMESÍ treu sempre les seues conclusions polítiques a partir d’informació oficial i de consultes oficials. El passat dia 11 presentàrem una moció per reclamar que l’Ajuntament es pronunciara sobre la declaració de Reserva de la Biosfera per a l’Albufera. Ens posem a treballar sobre el tema quan llegirem el passat dia 5 de febrer en el diari LAS PROVINCIAS que “Sólo Alfafar apoya a Valencia para que la Albufera sea reserva de la biosfera” on s’indica que Algemesí no ho ha fet. Buscant en l’hemeroteca i vegèrem que ja en el mes de novembre de 2012 el diari LEVANTE-EMV senyalava que Algemesí i altres 11 municipis no havien signat el document d’adhesió. Després d’això ens posàrem a buscar informació oficial al respecte.
En la web de l’Ajuntament promotor, és a dir, l’Ajuntament de València, trobàrem que en l’acta del plenari de 23 de novembre de 2012 s’havia preguntat per la qüestió. La regidora de l’oposició Sra Dolz preguntà al regidor responsable de l’Albufera per les adhesions que s’havien produït. En febrer de 2012 la regidora havia preguntat ja quines entitats s’havien adherit, i en febrer li contestaven que eren 5: “Ayuntamiento de Valencia, Demarcación de Costas y Confederación Hidrográfica, Conselleria de Infraestructuras, Conselleria de Turismo y Acequia Real del Júcar.” Preguntava novament en novembre si s’havien produït més adhesions. La resposta textual del responsable polític del polític del PP responsable de l’Albufera que hi consta a la pàgina 204 de l’acta és la següent:
Realizadas las consultas pertinentes en la Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente, nos indican que hasta la fecha no han recibido ninguna adhesión más de las señaladas en el expediente de referencia.”
La Conselleria, que envia el requeriment i l’Ajuntament promotor, el de València, no sabia res sobre que Algemesí haja aprovat cap acord. No obstant això, el mateix dia 11, i abans de treure la nota de premsa, el portaveu del Grup MÉS ALGEMESÍ preguntà al Sr Secretari de l’Ajuntament si l’ajuntament havia adoptat algun acord al respecte, i la resposta fou negativa. Amb aquesta informació, oficial i proporcionada per administracions governades pel Partit Popular, extraiem unes conseqüències que amb eixa informació difícilment podien ser altres, elaborant la nota de premsa.
De fet, la setmana passada la premsa publicava que la pròpia Alcaldessa declarava en una visita al Saler que sols dos ajuntaments (Alfafar i Albal) s’havien sumat a la petició i indicava que tornaria a insistir en la resta d’ajuntaments, tot i que ahir sembla ser que ja se donà per assabentada.
MÉS ALGEMESÍ contrastà doblement -o triplement- la informació i ho feu amb informació oficial. El propi Ajuntament ha tardat una setmana en trobar l’expedient. El dilluns 18, exactament una setmana després de presentar la moció i la nota de premsa, el Sr Secretari envià un correu al portaveu indicant que s’havia trobat l’expedient i que sí que estava aprovat. Òbviament si el que demanàvem ja està acordat calia retirar la moció que ja no té sentit.
MÉS ALGEMESÍ és víctima d’una informació oficial errònia i exigim responsabilitats al respecte. De fet, l’equip de govern deu demanar responsabilitats al Sr Aleixandre i a la Conselleria de Medi ambient que des de febrer de 2012 estan informant que Algemesí no ha signat l’acord. És més, l’equip de govern deuria d’explicar per què no ha desmentit eixa notícia que fa un any que ha aparegut múltiples vegades en la premsa. Quan MÉS ALGEMESÍ s’ha equivocat ho ha reconegut i ho ha anunciat ell mateix. En aquesta ocasió nosaltres extraiem unes conclusions a partir d’informació oficial que se’ns facilita.
Si en el seu moment l’Ajuntament actua correctament ens alegrem, i ens alegrem que la sensibilitat mediambiental de l’equip de govern municipal siga major de la que la Conselleria de Medi Ambient, el Sr. Aleixandre i la pròpia Alcaldessa de València li atribueixen. És a ells a qui deuria de reclamar rectificacions i no a nosaltres, i deuria haver fet fa mesos quan els seus companys de partit dubtaren del seu interès pel tema. Diu poc en favor del seu interès per defendre el bon nom d’Algemesí que hagen estat callats tan de temps per no deixar mal a la cúpula del seu partit i que es dediquen a criticar-nos a nosaltres i no als que ha originat el problema.

Josep Bermúdez
Portaveu del grup municipal MÉS ALGEMESÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada