dimecres, 16 de maig del 2012

LA FESTA DE LA MARE DE DEU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ ES TRASLLADA AL BRAILLE


La festivitat recentment declarada com a Patrimoni de la Humanitat estarà a l’abast de les persones invidents o amb dificultat de visió gràcies a la seua adaptació al sistema  Braille.

Algemesí presentarà aquest divendres La Festa de la Mare de Déu de la Salut adaptada al braille. Davall el lema “Un Museu per a tots” es presentarà, al Museu Valencià de La Festa. Aquesta iniciativa s'ha dut a terme en col·laboració amb l'ONZE de la Ribera Alta i amb els afiliats de l’ONCE de la delegació territorial de València per a celebrar el Dia Internacional dels Museus. D’aquesta manera, la festivitat recentment declarada com a Patrimoni de la Humanitat amplia la seua oferta promocional i estarà a l’abast de les persones invidents o amb dificultat de visió gràcies a la seua adaptació a aquest sistema.

Vicent Ramón García Mont, Alcalde d’Algemesí, Eva Zomeño, Directora de l’Agència Administrativa de l’ONCE a la Ribera Alta, representants del Patronat de la festa de la Mare de Déu de la Salut i el responsable de l'’ONZE delegació territorial de València, seran els encarregats de presentar la festa d’Algemesí en braille amb l’objectiu d’informar les persones invidents de les particularitats d’aquesta celebració ja declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Qualsevol visitant que vullga disfrutar de les festa de la Mare de Déu de la Salut podrà disposar de la informació necessària i en llenguatge braille, a través d’uns fullets informatius elaborats en aquest sistema i que es presentaran divendres que ve.
Igualment, el Museu Valencià de la Festa també adapta la seua exposició permanent dedicada a la festa dedicada a la Mare de Déu de la Salut i partir d’ara oferirà la possibilitat de poder tocar cada uns dels vestits que en formen part, perquè, a través del tacte i la música l'invident puga realitzar una composició més real i completa de la festa. En breu, també disposarà de cartelleria i senyalització en aquesta mateixa sala que ajude a informar sobre la indumentària de les diferents danses i palpe la pròpia festa.

Des de l’ONZE es pretén que l’acte es convertisca en una reivindicació social que acoste el present i el futur dels museus a tots els àmbits socials, adaptant exposicions tant permanents com temporals als ciutadans amb limitacions, perquè tots puguen disfrutar del patrimoni que compartim.
Durant la jornada el Museu també inaugurarà una exposició que arreplega els treballs de pintura, gravat i ceràmica que els alumnes de l’ONCE desenvolupen als tallers de València. Obres realitzades amb la falta total o parcial de la visió i que sorprendran als visitants per la qualitat dels mateixos. La jornada posarà el seu punt final amb l’actuació de l’orquestra “Pols i Pua” de la delegació valenciana de l’ONCE. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada