dimarts, 3 de setembre del 2013

L’AJUNTAMENT D’ALZIRA ALÇA LA SUSPENSIÓ DE CREMES AGRÍCOLES


L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria d’Agricultura i Medi Ambient, ha alçat la suspensió parcial del Pla Local de Cremes Agrícoles que prohibia realitzar-les, durant el mes d’agost, en les zones del terme municipal més pròximes a muntanyes i urbanitzacions, com són les vinculades a La Murta, La Casella, Aigües Vives i La Garrofera i les zones urbanes annexes.

En els mesos de juny i juliol es van atorgar autoritzacions de crema agrícola, vinculades a la realització d’activitats en zones de cultiu majoritari de cítrics, on després de l’arreplega de la taronja, es realitza la poda i posterior eliminació de restes. Transcorregut este termini, i donada l’evolució de la climatologia i l’aparició dels primers incendis, es va estimar convenient restringir les cremes en estes zones durant el mes d’agost.
Durant el mes de setembre, es tornen a autoritzar les cremes, si bé, es limita l’horari fins a les 10 del matí. A més, en casos particulars, es poden establir mesures de seguretat si es considera oportú, ja que el terme d’Alzira, amb més de 40km2 de zona forestal, requerix d’una gestió específica de l’ús cultural del foc.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada