dimecres, 24 d’abril de 2013

PRESENTACIÓ DE L'EXPOSICIÓ L'OR DELS VALENCIANS A ALGEMESÍ


El desinterès que ha mostrat l’Ajuntament contrasta amb el que ha despertat l’exposició, que ha estat sufragada parcialment per més de 80 mecenes a través d’un sistema de micromecenatge

A aquest plat fort de les Jornades li va seguir un Correfoc. 

 L'associació L'Ullal Cultural d'Algemesí inaugurà  el dia 25 d'abril, a les 19.30 h., l'exposició L'or dels valencians.
Segons els president de l´associació L´Ullal Cultural D´algemesí, Carmel Ferragut, l'exposició ha estat muntada en la sala d'exposicions ubicada al propi edifici de l'Ajuntament, que és la que ha cedit a la nostra associació, en rebutjar la nostra petició d’inaugurar-la al Museu de la Festa per considerar erròniament que tal exposició tenia caire polític i no economicocultural. “Per això, hem hagut d'habilitar una sala d'exposicions que paradoxalment no compta amb cap recurs a exposar. El desinterès que ha mostrat l’Ajuntament contrasta amb el que ha despertat l’exposició, que ha estat sufragada parcialment per més de 80 mecenes a través d’un sistema de micromecenatge (Verkami) que ha permés obtenir una quantitat que supera les nostres aspiracions mínimes i que sufragarà gran part dels més de 3.500€ de cost”.
L'objectiu d'aquesta exposició és explicar de la forma més senzilla i gràfica possible el greuge que els valencians paguem des de fa anys per culpa d'un sistema de finançament profundament injust, i es fa a partir de dades publicades per diverses institucions però poc conegudes i a través de poc de text i molt de gràfic.
A la presentació intervindrà, entre d’altres, el prestigiós economista Rafael Beneyto, analista financer, llicenciat en Ciències Econòmiques i Màster en Direcció d'Empreses per la Universitat de València i que té a més el diploma d'agent financer per l'European Financial Planning Association (EFPA). Beneyto és, a més, membre del comité d'experts que van redactar l'informe sobre el nou model de finançament autonòmic (2009) per encàrrec de les Corts Valencianes, i té dos treballs recentment publicats: "El finançament dels valencians. Una insuficiència històrica" a la revista Demos de la Fundació Nexe i, amb altres autors, el document "La financiació pública de la CV i les seues conseqüències econòmiques" de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE).
Segons explica Carmel Ferragut, es tracta doncs, com associació cultural que som, de promoure l’aprofundiment d’una cultura financera que ens permeta entendre la situació en què ens trobem i aconseguir l’objectiu que pretenem amb les Jornades 25 d’abril El despertar d’un poble. “És aquest l’objectiu que persegueix aquesta exposició, fer despertar la consciència econòmicament i culturalment adormida del poble valencià. I ho està assolint, perquè ja són més de 10 els ajuntaments i institucions que han mostrat interès per poder exposar-la”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada