divendres, 9 de novembre del 2012

CREU ROJA ESPANYOLA CELEBRA DEMÀ A ALZIRA EL “DIA DE LA BANDERETA”



El Dia de la Banderita constituïx una de les principals fonts de finançament de la Institució. Els fons arreplegats es destinaran a la Crida d’Ajuda 'Ara + que mai', amb el que Creu Roja pretén ampliar l’atenció social que ja realitzava amb persones en dificultat social.
Més de 50 persones, entre voluntariat i col·laboradors, de Creu Roja Espanyola prenen demà els carrers de la ciutat d’Alzira, amb motiu de la celebració del tradicional “Dia de la Bandereta”, un dels esdeveniments més emblemàtics de la Institució, amb més de 100 anys d’història.
Quant a xifres de la mobilització de Creu Roja per a este dia, hi haurà més de 50 col·laboradors, 8 taules i al voltant de 50 vidrioles perquè els ciutadans puguen fer donatius.
Una de cada tres persones ateses per Creu Roja a la Comunitat Valenciana viu en risc alt i extrem d’exclusió. L’absència de recursos econòmics i la precarietat de la vivenda són els principals problemes que afronten els més de 152.805 participants en els programes d’intervenció social i ocupació. Així es desprén de l’Informe de vulnerabilitat social presentat este dilluns i centrat en dades de la Comunitat Valenciana. L’Estudi també destaca que el 37% de la població de la Comunitat Valenciana no té capacitat per a gastos imprevistos i el 28 % de les persones arriba a fi de mes amb dificultat o molta dificultat.
Per estos motius, Creu Roja Espanyola ha realitzat una crida per a ampliar l’atenció social que ja realitzava amb persones en dificultat social, i arribar a 300.000 persones més que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat', 37.500 a la Comunitat Valenciana.
L’objectiu concret de la crida és el d’incrementar l’atenció de Creu Roja cap a col·lectius en situació d’extrema vulnerabilitat com a famílies amb tots els seus membres en desocupació; xiquets que viuen en llars pobres; persones majors amb responsabilitat o càrregues familiars; persones parades de llarga duració; persones sense llar; o jóvens en desocupació.
Es tracta d’ajudes de primera necessitat en àmbits en què la població està retallant gastos per a poder arribar a fi de mes. Les situacions de privació material (nutrició inadequada, pobresa energètica, incapacitat de fer front a imprevistos) afecten una part important de la població que atén Creu Roja.
En els dos últims anys, l’impacte de la crisi socioeconòmica ha fet que moltes persones que fins fa poc es trobaven en contextos socioeconòmics segurs, hagen entrat a formar part dels col·lectius atesos per l’organització humanitària. El creixement de la desocupació i la desigualtat social, així com els índexs de desprotecció generen una profunda preocupació a la Institució Humanitària, que destaca l’augment de la vulnerabilitat en importants capes de la població i els riscos de fractura social que comporta.


Reportatge de Creu Roja Televisió sobre el Dia de la Bandereta:
http://www.cruzroja.tv/video.php?MetaDataID=777589

Espot de Creu Roja sobre la Crida d’Ajuda 'Ara + que mai'
http://www.cruzroja.tv/index.php?MetaDataID=777260


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada