dilluns, 6 d’agost del 2012

AUGMENTA LA DESOCUPACIÓ A LA RIBERA EN EL MES DE JULIOL

L'atur augmenta a la Ribera Alta, mentres que a la Ribera Baixa hi ha una lleugera reducció, tot i que molt inferior a la de l'any passat. 


UGT afirma que: Els ajuntaments de la comarca han d’instar a la Generalitat Valenciana a donar un gir en la més que lamentable política de retalls ja que en cas contrari un número cada vegada major de ciutadans es veuran privats totalment de qualsevol ingrés o cobertura social.

A les Comarques de la Ribera Baixa i Ribera Alta, tenint en compte les dades de desocupació registrat en el mes de juliol de 2012, podem destacar que:
Es produïx un increment de la desocupació respecte al mes anterior de 217 persones, la qual cosa suposa un total de 33389 aturats. La desocupació s’incrementa, per tant, un 0,65%, mentres que en la Comunitat Valenciana s’ha incrementat el 0,11% i a Espanya s’ha reduït -0,6%.
A la Ribera Baixa, es produïx una reducció de 122 desocupats, la qual cosa suposa una variació mensual del -1,41%, i el nombre de desocupats se situa en 8528.
A la Ribera Alta es produïx un increment de 339 desocupats, que suposa una variació mensual de 1,38%, amb la qual cosa el nombre de desocupats ascendix a 24861.
L’any 2011, l’evolució del número parats en les dos comarques al maig respecte al mes anterior va ser de -2,43%, un descens que contrasta amb l’augment d’enguany.
En termes interanuals, la desocupació a la Ribera Baixa i Ribera Alta ha augmentat en l’últim any en 3136 persones, la qual cosa suposa un augment del 10,37%.
Per sectors, assenyalem que a la Ribera Baixa, es produïxen lleus descensos en totes les activitats econòmiques i només es produïx un increment entre els desocupats sense activitat prèvia. Cal destacar que el descens produït en el sector serveis, -1,18%, és de molta menys entitat que el produït el passat any, quan va ser del -7,51%.
A la Ribera Alta, podem veure com l’augment de la desocupació en el sector serveis és el principal responsable de les xifres per al conjunt de la comarca ja que suposa una variació a l’alça del 3,41% i 446 desocupats més en el sector.
Per municipis, la desocupació augmenta en totes les principals poblacions de la Ribera Alta amb l’excepció d’Alginet. A la Ribera Baixa trobem descensos de la desocupació a Cullera i Sueca, encara que de molta menor entitat que els produïts l’any anterior.
Des de la UGT s'observa que la dada més rellevant que oferixen aquestes dades és el fet incontestable que el mercat laboral comarcal ha experimentat en un any un empitjorament molt significatiu. En les poblacions amb activitat turística els descensos de la desocupació estival són notablement menors que els produïts l’any passat. Des de la UGT consideren que els ajuntaments de la comarca han d’instar a la Generalitat Valenciana a donar un gir en la més que lamentable política de retalls ja que en cas contrari un número cada vegada major de ciutadans es veuran privats totalment de qualsevol ingrés o cobertura social.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada