dilluns, 7 d’octubre de 2013

NOU PERSONES MAJORS D´ALMUSSAFES UTILITZEN EL SERVIVI DEL PROGRAMA MENJAR A CASA


El consistori municipal encara disposa de tres places vacants
El servici de menjar a domicili funciona des d'octubre del 2007

 L'Ajuntament d'Almussafes ha firmat la pròrroga del conveni de col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social per a mantindre en la localitat el programa Menjar a Casa durant el període 2013-2016. Este servici de menjar a domicili es va posar en funcionament en el mes d'octubre de l'any 2007, oferint en un principi un total de deu places i ampliant-se uns anys després a dotze. En l'actualitat, nou veïns i veïnes majors de 65 anys es beneficien d'este programa d'atenció domiciliària a través del qual li'ls oferix una dieta saludable i adaptada a les seues necessitats en el seu propi domicili. Les persones interessades a cobrir les tres vacants existents poden sol·licitar la seua participació en el Departament d'Intervenció Social de l'Ajuntament.

Les persones majors d'Almussafes poden continuar acollint-se programa d'atenció domiciliària Menjar a casa. La contribució a la permanència dels majors en el seu entorn habitual i la millora de la seua nutrició són els dos objectius d'esta iniciativa social que va arribar a Almussafes en el mes d'octubre del 2007, després de la formalització del corresponent conveni de col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social, un servici que el consistori municipal acaba de prorrogar fins al mes de setembre del 2016. De fet, en la sessió plenària celebrada ahir dijous, es va ratificar l'adhesió al conveni i es va acceptar el nou contracte administratiu amb l'empresa adjudicatària del servici per al desenrotllament del programa des de l'1 d'octubre d'enguany. “Des de la seua posada en funcionament, Menjar a casa ha tingut una bona acceptació entre els nostres veïns, ja que de les dotze places que tenim assignades en l'actualitat hi ha nou ocupades, una en situació de baixa temporal i dos vacants disponibles per a aquelles persones que vullguen sumar-se al servici”, comenta el regidor de Benestar Social, Jesús Salesa.
Proporcionar una alimentació de qualitat, nutritiva i adequada a les especials característiques de les persones majors i servir com a recurs de suport a les famílies són els dos principals objectius d'este servici de menjar a domicili que consistix en l'entrega diària, de dilluns a divendres excepte festius, en horari de 9 a 14.30 hores i en el domicili de l'usuari d'un menú complet que consta de dos plats i postres, adaptat a les necessitats nutritives de cada beneficiari ratificades prèvia indicació mèdica.

Els usuaris sol·licitants han d'acreditar prèviament el compliment d'una sèrie de requisits com estar empadronats a Almussafes, tindre una edat igual o superior a 65 anys, precisar el servici, amb un informe previ social i informe mèdic favorables, i tindre autonomia per a la preparació i ingesta dels aliments servits.
Atés que el programa es desenrotlla per mitjà de la fórmula del copagagment, el consistori municipal assumix el finançament del 24% del preu unitari, per la qual cosa aportarà de les seues pròpies arques un total de 18.988 euros en les diferents anualitats acordades. El programa incorpora fins a quatre dietes diferents adaptades per les que els usuaris abonen 2,84 euros diaris, és a dir un 34 per cent del cost global del servici. El 66 per cent restant es finança amb l'aportació d'un 24 per cent per part del consistori d'Almussafes i un 42 per cent a través de la pròpia Conselleria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada