dijous, 5 de setembre del 2013

UN VEÍ DE BENIFAIÓ REALITZA UN ENORME MOSAIC SOBRE LA FESTA GRAN D’ALGEMESÍ


Álvaro Martínez ha dedicat 1.500 hores per a compondre amb milers de diminutes peces el gran mosaic artesanal

La festa d’Algemesí ha trobat a Benifaió un fidel seguidor. Art i molta dedicació formen part de la gran obra que Álvaro Martínez, un jubilat veí de Benifaió.
Després de “1.500 hores” l’obra ha conclòs destaca l’artista. Álvaro va ser gerent de Romynox una empresa de disseny de mobles de bany. La seua imaginació li va convertir en guanyador per tres vegades de Cerisama, un prestigiós certamen europeu de disseny.


Alvaro esta casat amb Amèlia Ferrissa natural d’Algemesí. Precisament és la seua dona qui l´ha animat a confeccionar este taulellet. “És una festivitat que m’evoca molts records, és la meua infància”, matisa Álvaro.
L’obra està composta per milers de diminutes peces, les més grans no superen els 5 centímetres que es posicionen al llarg del 1,70 metres d’altura i el 1,50 metres d’amplària que mesura al complet l’obra. El conjunt reflectix l’alegria i el color del dia gran de les festes d’Algemesí. No falta cap detall. Està la verge, la solta de coloms, els castells de la muixaranga, el iaio colomet i inclús la premsa que cobrix l’esdeveniment.
L’obra està coronada per un marc de fusta dissenyat també per Álvaro. Els laterals del marc estan decorats amb figures simbòliques sobre la tradició, la religió i la misticidad.
Durant el recorregut de la processó d’Algemesí diumenge que ve, l’obra estarà exposada en un punt del recorregut, “perquè els veïns d’Algemesí puguen contemplar en un gran mosaic el dia gran de les seues festes” afirma Álvaro.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada