divendres, 13 de setembre del 2013

TOT A PUNT PER A LA CELEBRACIÓ DEL 53 CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLA VALENCIANA DE SUECA


El reconeixement de Paeller d’Or serà enguany per al Departament de l’Arròs de Sueca de l’IVIA, pel seu centenari


Diumenge que ve, 15 de setembre, Sueca tornarà a convertir-se en l’epicentre de la festa entorn del nostre plat més tradicional, la paella. El parc de l’Estació tornarà a acollir el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, concurs gastronòmic degà a Espanya que, en esta ocasió, complix la seua 53 edició. Nombrosos i prestigiosos restaurants de la Comunitat Valenciana, Espanya i internacionals han sol·licitat la seua participació en este importantíssim certamen en el qual, finalment, podran participar trenta, entre ells, els procedents de Nova Zelanda, Miami, França, Anglaterra, Alemanya i Japó. Junt a ells, competiran per fer-se amb el títol de 'millor paella del món', restaurants de València, Alacant, Múrcia, Còrdova, Madrid i Eivissa. Pel que fa a la representació local, el Concurs comptarà amb la participació dels restaurants La Tertúlia i La Granja. Els guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera: primer, segon i tercer premi, i cinc accèssits.

En el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del Concurs ha decidit que estos reconeixements siguen per a l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, i per a tres prestigiosos cuiners jubilats: Jaime Capilla Pérez, del restaurant El Gourmet, de València; Miguel Ángel López Poyatos, del restaurant de l’hotel Bayren, de Gandia; i Ángel Gallego Gigante, del restaurant de l’hotel Safari, de Gandia. En esta ocasió, el reconeixement de Paeller d’Or serà per al Departament de l’Arròs de Sueca, de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries, IVIA, per la celebració, en este 2013, del seu centenari.
Una nombrosa representació de la societat suecana, així com la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, Salvador Campillo, assistiran a esta edició, a la qual han confirmat també la seua presència el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco; i el diputat provincial de Turisme, Ernesto Sanjuán.
El 53 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà, a més, amb la col·laboració dels seus dos productes oficials, el licor de taronja Federica, i l’arròs d’Arrocerías Antonio Tomás SL.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada