divendres, 13 de setembre de 2013

MÉS D´UN CENTENAR DE MATRÍCULES EN EL CENTRE DE FORMACIÓ D´ADULTS D´ALMUSSAFES DURANT LA PRIMERA JORNADA D´INSCRIPCIÓ


El CMFPA oferta 614 places per al curs 2013-2014, que s'inaugurarà el pròxim dia 1 d'octubre

 El passat dimecres el centre municipal de formació de persones adultes d'Almussafes va obrir el període de matriculació per als empadronats en la localitat amb certificat d'aprofitament en cinc dels programes formatius oferits en el present curs educatiu 2013-2014. Per la seua banda, la inscripció destinada a l'alumnat d'altres poblacions es formalitzarà durant l'última setmana del mes de setembre. De nou, l'escola municipal brinda un total de nou programes formatius als sol·licitants, amb una ràtio màxima de 614 places, encara que hi ha moltes novetats en l'oferta educativa del centre, aplicades amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats plantejades pels propis estudiants.

El pròxim dia 1 d'octubre s'iniciaran oficialment les classes en esta escola pública de FPA, autoritzada per la Conselleria d'Educació, que s'ha convertit en un centre educatiu de referència en la comarca.
Donada la gran demanda que genera el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, per sext any consecutiu l'escola ha optat per aplicar un sistema de matriculació en què es valora tant el criteri d'empadronament com la continuïtat en els estudis, dedicant dies diferents de les matrícules que eviten la creació de cues innecessàries. De fet, més d'un centenar d'empadronats a Almussafes posseïdors del certificat d'aprofitament del curs anterior van tindre l'oportunitat de matricular-se en els programes de formació bàsica, castellà per a persones estrangeres, valencià, anglés i informàtica. Per a la resta dels cursos s'han establit altres dies de matrícula, a més de dedicar-se les jornades de hui dijous 12 i de matí divendres dia 13 a l'assessorament per a la inscripció en el corresponent nivell d'altres programes. Finalment, entre el 25 i el 26, la matrícula es mantindrà oberta qualsevol sol·licitant i curs, sempre que queden vacants.

Les novetats del curs

Quant a l'oferta formativa 2013-2014, el centre continua potenciant els cursos de formació bàsica, el graduat en secundària de primer i segon nivell, els cursos de valencià oral, elemental, mig i superior, els d'anglés i el castellà per a persones estrangeres, encara que l'oferta formativa 2013-2014 està plena de novetats en els altres quatre programes.

En concret, s'ha creat un curs preparatori per a accedir als Cicles Formatius de Grau Mitjà. “Totes aquelles persones que no tenen el títol de Graduat en Secundària i que han de superar una prova d'accés que consta de matèries de l'àmbit científic tecnològic i de l'àmbit sociolingüístic, podran preparar-la en el centre d'adults”, explica la regidora d'Educació, Elia Alepuz.
També s'ha ampliat el programa d'accés a Cicles Formatius Grau Superior. A partir d'este curs, les persones que ho desitgen poden optar a la seua preparació completa, amb la part general i les dos assignatures específiques de les opcions d'Humanitats i Ciències. També s'oferix la possibilitat, en el cas que queden places disponibles en les matèries específiques, de cursar únicament estes assignatures, ja que alguns alumnes només desitgen esta formació per a pujar nota o per tindre algunes parts de la prova ja aprovades.
Una altra de les novetats en l'oferta del centre és la incorporació de la preparació de la prova d'accés a la universitat per a majors de 45 anys, “un examen més senzill que el de majors de 25 anys que preparàvem amb anterioritat i que va anarperdent demanda en els últims anys, fins al punt de veure'ns obligats a eliminar l'oferta el passat curs per falta de matrícula”, afig l'edil d'Educació. Així, en el 2013-2014 es prepararan els tres exercicis relacionats amb el domini de les competències lingüístiques castellà, valencià i comentari de text que consta la prova per a majors de 45 anys i que coincidix amb la part general de la de majors de 25 anys. “Per tant, s'anuncia des del centre, si alguna persona està interessada al cursar la prova per a majors de 25 anys, pot preguntar en el l'escola la possibilitat d'acollir-se a esta preparació i les condicions”.
Un altre dels canvis significatius és la posada en marxa de nous cursos d'informàtica. En concret, es manté en una estructura anual el curs d'Iniciació a la Informàtica per a aquelles persones que no han tingut mai l'oportunitat d'utilitzar un ordinador, encara que s'afigen altres tallers de duració quadrimestral sobre l'ús del Processador de Textos i del Full de Càlcul del programari lliure OpenOffice. Amb estos canvis, el centre respon a una demanda de la població de fer cursos més breus i que permeten acreditacions de cara a millorar el currículum en competències informàtiques i d'ús de les noves tecnologies. Estos cursos podran realitzar-se en horari matinal o vespertí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada