dimecres, 4 de setembre del 2013

MÉS DE 3.600 PERSONES VISITEN L’EXPOSICIÓ “HORTS DE TARONGERS. VISIONS CULTURALS D’UN PAISATGE” EN EL MUMA´D’ALZIRA


Es pot visitar fins al 29 de setembre

 El Museu Municipal d’Alzira, MUMA, ha dut a terme, en els últims mesos, diferents activitats didàctiques dirigides a estudiants dels diferents centres del municipi i de la comarca. La regidoria de Cultura i Patrimoni Històric Artístic de l’Ajuntament d’Alzira ha volgut donar així un impuls a la promoció cultural.

D’esta manera, aprofitant que el passat mes d’abril es va inaugurar l’exposició temporal “Horts de tarongers. Visions culturals d’un paisatge”, produïda per la Universitat de València, es va destinar a una gestora cultural, becada pel MUMA, per a organitzar les visites guiades. En este sentit, per a facilitar la visita i completar-la, es van editar dos guies didàctiques, una dirigida als alumnes de Primària i, una altra, per als de Secundària i Batxillerat, a més d’un taller pràctic adequat a cada cicle. En el cas de Primària, es va utilitzar un nou sistema amb pasta de modelar. Els alumnes de Secundària, per la seua banda, van treballar amb la tècnica del collage, component puzles i murals.
Cal destacar que des de la inauguració de l’esmentada exposició, l’11 d’abril, fins a la data, han passat pel MUMA i han participat del taller didàctic, 874 alumnes d’Educació Primària i 332 d’Educació Secundària de diversos col·legis i instituts, tant d’Alzira com d’altres localitats, així com també alumnes dels diversos PQPI de l’Ajuntament d’Alzira i de l’AU d’Alzira i de València.
En el programa d’activitats del Dia Internacional dels Museus, es va incloure un recital de textos literaris, relacionats amb el tema expositiu, amb la lectura de fragments de diferents autors que van ressaltar les belleses del paisatge alzireny, fruit del cultiu i la comercialització del taronger. També, amb motiu de la celebració de la festivitat dels patrons de l’agricultura, va visitar la mostra el Secretari Autonòmic d’Agricultura, Joaquín Vañó. Dins de les IV Jornades de Patrimoni Valencià organitzades per l’Associació Cultural Alteris, es va realitzar una conferència seguida de la visita a l’exposició.
En el mes de juliol, van visitar el MUMA cinquanta-quatre participants de l’Escola d’Estiu, realitzant tallers i activitats complementàries a la visita. Amb ells es va tancar l’exercici escolar i les activitats didàctiques que s’han realitzat per a donar a conéixer, a través de les exposicions temporals i permanents, els recursos culturals amb què compta el Museu.

Durant tot este període, s’han comptabilitzat un total de 3.686 visitants de totes les edats a l’exposició “Horts de Tarongers. Visions culturals d’un paisatge”, registrant una excel·lent participació del públic per esta a més de les diferents exposicions del MUMA.
Des de juliol del passat any s’han alternat exposicions tan interessants com “Del Pirineu a València. Les Trobades d’Escriptors al Pirineu”; la commemorativa dels 30 anys de la Pantanada i els 25 de la Riuada de 1987: “El Fang que mai s’eixuga”, organitzada pel propi MUMA; dos mostres en la Setmana Cultural organitzada per l’Associació Cultural Falla Plaça Major: “Un nou estil per als teus mobles” de Begoña Navarro i “La teua llum, la meua mirada” de Susana Nadal; “Punts de vista que fan paisatge”, homenatge a J. Martinez Ribes; “Festes Valencianes”, del Museu d’Etnologia de València; commemorant l’Any d’Estelles la mostra organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua: “Vicent Andrés Estellés. Cronista de rècords i esperances”, que ara s’oferix en la veïna població de Benimodo, lloc on va residir els últims anys de la seua vida; en col·laboració amb l’Institut Valencià de Restauració i Conservació de Béns Culturals pertanyent a CulturArts de la Generalitat, es va exposar, coincidint amb la Tamborada Nacional, la “Restauració de la túnica de Jesús Natzaré”, per a mostrar el minuciós treball de recuperació dut a terme; i, a fi de donar a conéixer els resultats dels estudis arqueològics realitzats amb motiu de l’ampliació de la Subestació Elèctrica, la publicació del llibre i l’exposició, “El jaciment arqueològic del Sequer de Sant Bernat”, ambdós patrocinats per Xarxa Elèctrica d’Espanya.

En el MUMA, en estos moments, es pot visitar l’exposició “Fons pictòrics de Salvador Ausina” i algunes de les obres pertanyents a la col·lecció de pintors valencians dels segles XIX i XX que, junt amb l’exposició “Horts de Tarongers. Visions culturals d’un paisatge”, podran ser visitades fins a diumenge que ve 29 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada