dimarts, 3 de setembre de 2013

L´AJUNTAMENT D´ALMUSSAFES ASSUMIX EL 100% DEL COST DELS LLIBRES D´INFANTIL, PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DELS MÉS DE 1.200 ALUMNES EMPADRONATS


Elia Alepuz: “Iniciant un nou curs educatiu, els pares a qui se'ls havia adjudicat la beca encara no han rebut ni un sol euro de l'administració autonòmica i este fet ens ha obligat a fer front al 100 % del cost, per primera vegada des de la instauració del bonollibre”

El consistori municipal sufragarà entre 100 i 250 euros per estudiant, depenent de l'etapa educativa

La tornada al col·le i el gran volum de despesa derivada de la mateixa que tants maldecaps genera en les famílies espanyoles oferix una nova cara en la localitat riberenca d'Almussafes, ja que els pares i mares dels alumnes empadronats en la població tenen assegurada la gratuïtat dels llibres dels seus fills per al present curs educatiu 2013-2014. L'Ajuntament acaba d'anunciar que farà front a la totalitat del cost dels volums de les etapes d'infantil, primària i secundària, sense ajudes supletòries per part de cap altra administració, donada la inexistència de la publicació de les beques per part de la Generalitat Valenciana. El consistori municipal sufragarà entre 100 i 250 euros per alumne matriculat en els centres educatius del municipi o de fora d'ell, depenent de l'etapa educativa en què es trobe escolaritzat.

El passat curs educatiu 2012/2013, els llibres de text dels estudiants empadronats a Almussafes es van sufragar íntegrament per l'Ajuntament, atés que la Generalitat Valenciana va eliminar el bonollibre d'infantil i primària, encara que va quedar pendent el cobrament per part dels pares i mares de les beques de la Generalitat, així com l’entrega a la respectiva AMPA. “Iniciant un nou curs educatiu, els pares a qui se'ls havia adjudicat la beca encara no han rebut ni un sol euro de l'administració autonòmica i este fet ens ha obligat a fer front al 100 % del cost, per primera vegada des de la instauració del bonollibre”, comenta la regidora d'Educació, Elia Alepuz. A pesar d'això, les arques municipals no s'han vist molt minvades, ja que com a conseqüència de la col·laboració brindada pels pares, mestres, ampas i centres eucatius, la Primera Campanya de reciclatge i reutilització de llibres que es va impulsar el passat any ha permés mantindre el cost total del gasto, que ha ascendit a 150.000 € als alumnes dels centres educatius del poble, la mateixa quantia econòmica per a les arques públiques que quan encara existia el bonollibre.
Per al present curs 2013/2014 - que s'inaugurarà oficialment dilluns que ve dia 9 per als estudiants d'Almussafes – el consistori municipal afronta un escenari diferent, ja que la Generalitat Valenciana no ha publicat noves beques de llibres i com a conseqüència d'això serà el primer any que l'Ajuntament assumisca el 100 % del cost dels llibres d'Infantil, Primària i Secundària, sense subvencions supletòries per part de cap altra administració.
Este fet suposarà sufragar una mitjana d'entre 100 € i 250 € per alumne (segons l'etapa educativa). “No obstant - argumenta Elia Alepuz - gràcies a l'èxit de la Segona Campanya de Reciclatge iniciada el passat mes de juny, en la que s'ha incrementat el volum de llibres aprofitats, hem aconseguit inclús disminuir el volum total de llibres adquirits a les editorials, la qual cosa ens va a permetre inclús reduir la quantia global del gasto, un percentatge sobrant de la partida pressupostària destinada a l'educació que podrem destinar a altres millores i servicis en l'apartat educatiu”. En concret, el consistori municipal cobrirà la completa gratuïtat dels llibres de text per als més de 1.200 alumnes d'Almussafes escolaritzats en els tres centres públics educatius del municipi, mantenint així mateix la beca dels alumnes escolaritzats en centres forans.
Hui s'ha iniciat la distribució dels llibres de text en el col·legi públic Almassaf i demà serà l'AMPA del Pontet la que comence amb l'entrega dels volums. La campanya de repartiment dels llibres, així com els possibles canvis o devolucions conclourà divendres que ve dia 6. A cada un dels pares i mares dels alumnes se'ls està fent entrega de la carta informativa redactada per la pròpia regidora d'Educació, en la que explica el resultat de la iniciativa del reciclatge, així com l'assumpció per part del consistori municipal del 100% del cost dels llibres de text, entre altres qüestions.
Com cada any, una vegada conclosa la distribució dels volums i les tres AMPAS tinguen tancades les dades exactes del cost total del present curs, des de l'ajuntament s'informarà de forma detallada de com s'ha distribuït el gasto en els diferents centres educatius i les diferents etapes educatives.

Campanya d'Arreplega i Reciclatge de Llibres

La Segona Campanya d'Arreplega i Reciclatge de Llibres del Curs 2012-2013 ha sigut un èxit, tant per la col·laboració prestada pels professors i les direccions dels centres educatius, com pels pares, a través de les seues associacions (AMPA dels Col·legis Pontet, Almassaf, IES). “Volem fer arribar el nostre més sincer agraïment per la seua participació i informar que continuarem mantenint la subvenció donada a l'AMPA, a més de la quantia per associació, l'import de 10 € per soci, per la seua col·laboració en tot el treball de compra i repartiment de llibres. És per això que animem als pares i mares dels alumnes a fer-se soci d'estes associacions que voluntàriament realitzen una important labor que redunda en el bé dels seus fills”, conclou l'edil d'Educació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada