divendres, 6 de setembre del 2013

LA BANDA SIMFÒNICA SANTA CECILIA ESTRENA EL “CANT A LA MUIXERANGA” I “ 3 BALLS ALGEMESINENCS EN LA NIT DEL RETORN A ALGEMESÍ


La Muixeranga celebra el seu 40 aniversari com a formació

Algemesí viu hui divendres 6 de setembre la Nit del Retorn, el verdader preàmbul que donarà pas a les processons de la Mare de Déu de la Salut. Després de finalitzar la novena es representaran els Misteris i Martiris en la capella de la Troballa.
A les 23.15 s’iniciarà el tradicional concert de la Banda Simfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí en la plaça Major, que enguany té una destacada presència de la cultura amb les estrenes del “Cant a la Muixeranga” i “3 balls algemesinencs”.
La Muixeranga celebra el seu 40 aniversari com a formació i una de les activitats ha sigut la creació del “Cant a la Muixeranga”, obra del compositor Antonio Giménez Cerezo, que comptarà amb la participació de la Muixeranga d’Algemesí en la nit de la seua estrena.


A més dels músics de la Banda Simfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí, la peça serà interpretada per la soprano Anna Albelda i el tenor Pepe Martínez, amb Xavier Richart a la dolçaina.
També s’estrenarà l’obra “3 balls algemesinencs”, del compositor d´Algemesí Guillem Ramiro, en col·laboració amb Berca Grup de Danses i formada per tres moviments: “Valencianes”, “Bolero Perdut” i “Jota la Cebera”. Sota la direcció d’Alberto Ferrer, la banda interpretarà les partitures d’esta trilogia que, a partir de les antigues melodies tradicionals locals, han sigut expressament harmonitzades per Guillem Ramiro. I serà Berca Grup de Danses d’Algemesí, dirigit per Vicent Vidal, els que posaran en escena el ball corresponent.
A les 12 de la nit finalitza la primera part del concert i comença el Vol del Retorn des del campanar de la Basílica de Sant Jaume i el tir de 21 salvar a la Mare de Déu. Posteriorment es reinicia la segona part del concert. Les campanes sonen cada hora amb el Vol del Retorn fins a l’alba. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada