dimecres, 11 de setembre de 2013

HOMENATGE DE COMPROMÍS CARLET A SALVADOR ALLENDE


Maria Josep Ortega: “ Salvador Allende és tot un exemple de dignitat, d’honestedat i de compromís cívic i polític amb el seu poble, un símbol en definitiva per a tots els demòcrates del món que volem canviar profundament la societat”

 El Grup Municipal Bloc-Compromís de Carlet ha retut homenatge a Salvador Allende, commemorant el 40 aniversari del colp d’estat i la mort del president de Xile l’11 de setembre de 1973. Els cinc regidors de Compromís han deixat un ram de flors en la placa de l’Avinguda de Salvador Allende, una de les vies més importants de la nostra ciutat, en record d’Allende i en contra de la barbàrie que va suposar el colp d’estat, amb el bombardeig del palau presidencial i la posterior repressió, empresonaments, tortures, milers d’assassinats i desaparicions, represàlies i exili.

En un breu parlament, la portaveu de Compromís a Carlet, Maria Josep Ortega, ha destacat que “Salvador Allende representa la voluntat d’aquells que volen una transformació profunda de les estructures socials substituint els fonaments de les grans desigualtats per una pràctica política que estiga realment al servei de les classes populars i lluite per una justícia social que elimine els privilegis injustos dels poderosos en benefici del poble”. Ortega ha manifestat que “en un moment en què al nostre país els polítics estan tan desprestigiats, cal dir ben clar que en som molts els que entenem la política com un compromís cívic que lluite contra les desigualtats i per transformar la societat perquè siga radicalment més justa i més democràtica, i en això la figura de Salvador Allende és tot un exemple de dignitat, d’honestedat i de compromís cívic i polític amb el seu poble, un símbol en definitiva per a tots els demòcrates del món que volem canviar profundament la societat. Com va dir Allende poc abans de morir, “mucho más temprano que tarde, de nuevo se abrirán las grandes alamedas por donde pase el hombre libre, para construir una sociedad mejor”. ”
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada