dimecres, 11 de setembre del 2013

EL LUTHIER DE LITUÀNIA ALGIMANTAS NEMANIS PARTICIPA EN EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA DE CAMBRA CIUTAT DE CULLERA


Per les mans de Nemanis han passat els instruments de corda de grans figures de la música clàssica.

Divendres que ve donarà començament de manera oficial el Festival amb un concert dedicat a Mozart i Haydn

Tots els benèfics obtinguts per la venda d’entrades del Festival es destinaran a l’Associació AVAPACE.

 Un exemple del delicat treball dels luthiers s’està disfrutant estos dies en Cullera, gràcies a la visita que ha fet a la localitat, Algimantas Nemanis, luthier lituà per les mans de la qual han passat els instruments de corda de grans figures de la música clàssica.
Nemanis està en Cullera invitat pel Festival Internacional de Música de Cambra, que se celebrarà del 13 al 21 de setembre. La seua visita, que es va iniciar dilluns passat, es prolongarà fins a dijous que ve 12 de setembre i és l’antesala del Festival, que acollirà importants músics d’abast internacional al llarg de quatre concerts.
Este gran luthier ha obert el seu taller en el Conservatori de Música de Cullera (C/ Ausias March, 7) i durant estos dies estarà treballant en violins, violes i arcs de músics de la Comunitat que necessiten algun tipus de millora o manteniment.

En les mans dels luthiers està el secret perquè un instrument passe de sonar bé a fer-ho d’una manera magistral. Ells fabriquen artesanalment els instruments que sonaran en les millors orquestres del món, i els donen el toc mestre gràcies al qual meravellaran el públic.


El divendres, inauguració del Festival

Divendres que ve donarà començament de manera oficial el Festival amb un concert dedicat a Mozart i Haydn i que comptarà amb tres grans solistes: Dimitri Tsirin, Álvaro Octavio i Cristina Montes, sota la direcció del mestre Salvador Sebastià, que també dirigirà a l’Orquestra del Festival.
El dissabte dia 14 serà el torn de Diablito Tango + Nesrine, un concert dedicat al món del tango i les milongues amb toc de jazz que se celebrarà en el Castell de Cullera i per al que les entrades estan pràcticament esgotades.
Caldrà esperar al divendres 20 per a tornar a disfrutar d’altres dels concerts del Festival, un concert amb obres de Bach amb arreglaments de jazz que interpretaran Andrei Pushkarev i Dimitri Tsirin. En este concert participarà el pintor Adrià Pina, que pintarà un dels seus quadros sobre l’escenari, mentres té lloc l’actuació.
El Festival es clausurarà el dissabte 21 amb un concert de corda en què s’interpretarà a i Shostakovich i a Ravel i on, a més, s’exposaran quadros del pintor Juan Ripollés.

Les entrades estan a la venda en la Casa de la Cultura de Cullera i en la web del Festival www.festivalcamaracullera.com

Tots els benèfics obtinguts per la venda d’entrades del Festival es destinaran a l’Associació AVAPACE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada