dimecres, 28 d’agost del 2013

ELS ASSAJOS DELS BALLS MARQUEN L’INICI DE LES FESTES D’ALGEMESÍ



 Els actes de caràcter religiós i els assajos dels balls marquen l’inici de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Este dijous 29 d’agost s’inicia la novena al voltant de la Capella de la Troballa que finalitzarà el divendres 6 de setembre amb la representació dels Misteris i Martiris i l’inici de la Nit del Retorn.
Els assajos oficials dels balls pels barris d’Algemesí s’inicien també este dijous amb els Tornejants que estaran este dijous en el carrer Nou del Convent, davant de la capella del Roser. El divendres a les 21 hores el carrer Berca i la plaça Major s’ompliran de Gegants i Cabuts, mentres que la Banda Somfònica Santa Cecília de la Societat Musical d’Algemesí afinarà els compassos del concert de la Nit del Retorn el divendres a les 22.45 hores en l’Auditori Moreno Gans.

El dissabte, a les 22.45 hores, es durà a terme en la Capella de la Troballa la Ronda Poètica a la Mare de Déu, mentres que el diumenge 1 de setembre a les 21.15 hores en la porta de l’Aire de la Basílica de Sant Jaume els membres del Cant de l’Apostolat assajaran les peces que es podran escoltar en la processó.
Ja el dilluns dia 2 de setembre s’inicia el curs per a preparar les músiques de les processons, mentres que a les 22.45 hores assajarà en el barri del Raval la Nova Muixeranga.
El dimarts serà el torn per a diversos balls. A les 20 hores els Bastonets actuaran en la plaça Ideal Terrassa; a les 21 hores la Schola Cantorum assajarà el Cant de Vespres en la Basílica de Sant Jaume i a les 22.45 hores la Muixeranga alçarà les seues torres humanes en la plaça del Mercat.
Els assajos continuen el dimecres 4 de setembre a les 21 hores amb Berca Grup de Danses i l’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina amb les Danses d’Algemesí en el parc Salvador Castell. A les 22.45 hores serà el torn del ball de Llauradores en el parc Bernat Guinovart.
Els assajos finalitzen el dijous 5 de setembre amb els balls de la Carxofa, Arquets i Pastoretes des de les 19.30 hores en el parc Salvador Castell. A les 22.45 hores tindrà lloc la Dansada de la Mare de Déu des de la Capella de la Troballa fins a la plaça Major a càrrec de Berca Grup de Danses i l’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada