dijous, 16 de maig del 2013

ALZIRA PRESENTA EL PLA ESPECIAL DE PROTECCIÓ DE LA VILA



 L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha presentat este matí el Pla Especial de Protecció de la Vila que passarà pel Ple d’este mes per a la seua aprovació.
Bastidas ha destacat que “amb l’aprovació d’este Pla Especial, la Conselleria de Cultura delegarà a favor de l’Ajuntament d’Alzira la seua capacitat inspectora prèvia, atribuint-li plena competència per a atorgar llicències dins del recinte històric. També suposarà la delegació plena de competències a favor de l’Ajuntament, en els entorns de protecció d’un BIC, sent només necessari obtindre l’autorització prèvia de l’administració autonòmica, per a les llicències d’obres d’intervenció en els Monuments declarats BIC. A més, en el desenvolupament del denominat Pla Alzira Social suposarà el poder incorporar solars en mal estat, d’esta zona, al Registre Municipal de Solars”.
Bastides ha destacat que “l’aprovació d’este Pla li donarà a l’Ajuntament d’Alzira autonomia per a recuperar espais d’esta zona tan important de la Ciutat i amb tanta tradició històrica i patrimonial. Ens dóna l’opció de marcar àrees de recuperació i ens dóna mecanismes de gestió urbanística sense costos per a l’Ajuntament que, en definitiva, és el més important”.
El Pla Especial de la Vila delimita diferents Unitats d’Actuació que no són específicament unitats de gestió, sinó àrees on s’indiquen uns criteris específics i particulars a qui ha de sotmetre’s el seu desenvolupament. No obstant algunes d’elles poden reconvertir-se en unitats d’execució per a poder dur a terme la seua gestió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada