dilluns, 29 d’abril de 2013

VICENT TORRES I MIGUEL SÁNCHEZ GUARDONATS EN EL CERTAMEN DE POESIA MARC GRANELL D´ALMUSSAFES


Els seus poemaris han sigut seleccionats entre un total de 208 obres inèdites

 El passat divendres, la sala d'actes del Centre Cultural d´Almussafes va acollir l'acte d'entrega dels premis de la desé sèptima edició del Certamen de Poesia “Marc Granell” Vila d'Almussafes.
El valencià Vicent Torres s'ha alçat amb el guardó a la millor col·lecció poètica en valencià i el poemari del murcià Miguel Sánchez ha obtingut el reconeixement en la modalitat de castellà. Conclosa l'entrega dels guardons, acte amb què l'ajuntament ha clausurat la Setmana del Llibre 2013, nombrosos espectadors han presenciat l'espectacle acústic “Nus” dels cantautors valencians Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”.
Almussafes va celebrar la gala oficial d'entrega dels premis del Certamen de Poesia "Marc Granell", concurs literari convocat pel consistori municipal i que en esta desé sèptima edició ha reunit més dos centenars de col·leccions poètiques. “En les dos últimes edicions la participació s'ha duplicat, atés que les 101 obres presentades en la convocatòria de 2011, es van convertir en 181 en la passada, aconseguint la quantitat de 208 en la d'enguany 2013, un fet que ens enorgullix al ser simptomàtic del pes literari que identifica el Marc Granell”, comenta la regidora de Cultura, Esperanza Carbonell.
L'alcalde, Albert Girona, i el propi poeta que apadrina el concurs, Marc Granell, van entregar els guardons als autors premiats en les dos modalitats convocades. Després de valorar la totalitat dels originals presentats en la present edició del certamen, la distinció a la millor col·lecció poètica en castellà ha recaigut en Miguel Sánchez. Per la seua banda, el poeta valencià Vicent Torres, s'ha alçat amb el guardó al millor original en la modalitat de valencià amb el treball inèdit titulat “Poemes de la llum”.
A ambdós autors els ha correspost un premi en metàl·lic d'1.200 euros, a més de la publicació de la seua obra en la col·lecció Razef de l'editorial Edicions 96, de la que se'ls entregaran 20 exemplars en concepte de drets d'autor l'any que ve.
Com en les anteriors edicions, l'acte també ha inclòs la presentació de l'edició Razef, que incorpora els poemaris dels dos autors guardonats en la passada convocatòria del certamen.
L'espectacle acústic “Nus”, interpretat pels consagrats cantautors valencians Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” ha posat fi a l'acte literari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada