dimecres, 3 d’abril del 2013

L’AJUNTAMENT D'ALGEMESÍ IMPOSA MULTES A QUI NO TANQUE ELS SOLARS


 El portaveu municipal de Mésd Algemesí, Josep Bermúdez, afirma que l’Ajuntament envia notificacions a particulars i empreses per tal que netegen i tanquen els solars de la seua propietat en la zona del Pla. Les normes urbanístiques sector z1-El Pla estableixen en el seu article 35 que “Los cerramientos de las parcelas son obligatorios”. L’Ajuntament, exigeix aquesta obligatorietat quan pertoca. Segons Bermúdez, el problema, és que no predica amb l’exemple i ell no té tancades les seus parcel·les. Simplement s’ha limitat a mantenir mitjanament nets els solars
El portaveu de Més Algemesí afirma que de fet, l’Ajuntament ha venut o permutat 14 parcel·les al carrer Ribera Baixa que devia haver tancat en el seu moment .Com que no ho feu i ja no són seues el ben cert és que ha traslladat el problema als nous propietaris. En juny de 2011 Més Algemesí presentà una moció en el primer plenari en que participàrem que reclamava el tancament d’aquestes parcel·les, però votaren en contra de complir la normativa. Segons Bermúdez, s’excusaren dient que ja estava previst, conjuntament amb la resta de propietaris dels terrenys, el tancament, i que si hi havia denúncies s’actuaria i es compliria la normativa.
Per a Josep Bermúdez, l´Ajuntament s’ha desfet de les parcel·les, però el problema persisteix i ara afecta als nous propietaris que deuran de fer el que l’Ajuntament no volgué.
En octubre de l’any passat l’Ajuntament va rebre una queixa dels veïns de C/ Sant Nicolau de Bari sobre aquests solars per haver-se convertit, en paraules del veïnat en un “cagador i pixador de gossos”. Sol·licitaven la neteja i el tancament. Bermúdez lamenta que,
l´Ajuntament, s’ha limitat a contestar que extremaran la vigilància i que s’iniciarien els tràmits que possibiliten el tancament (contestació de 26 d’octubre de 2012). Estem a abril de 2013 i no s’ha fet res i les molèsties continuen.
Segons ell portaveu de Més Algemesí, el que fa l’Ajuntament és exigir als propietaris que netegen i tanquen les parcel·les, i en cas de persistir les queixes i els problemes, acaba imposant una multa als propietaris. Imposa multes coercitives equivalents al cost estimat de l’ordre d’execució de la neteja i tancament. En concret obren en poder de Més Algemesí resolucions que imposen multes des de 2.462€ fis a 24.620€, multes que s’han imposat tant a societats mercantils com a particulars.
Segons Bermúdez, a hores d’ara d’eixos 14 solars sols hi ha tancats 3. D’haver tancant en els seus moments els solars, tal i com indicava la normativa, ara no enfrontaria veïns contra veïns.
Per a Bermúdez el problema no acaba ací, ja que “si l’Ajuntament ordena tancar als nous propietaris els solar, o els imposa multes, ell deuria fer el mateix en la parcel·la que té en la vorera d’enfront, un solar de 2.094m2”.
Si abans d’un mes l’Ajuntament no ha iniciat les obres de tancament de les parcel·les de la seua propietat, Més Algemesí presentarà una moció demanant que l’Ajuntament predique amb l’exemple i tanque la seua macroparcel·la del C/ Ribera Baixa i la resta de solars que té en el Pla. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada